– Jag är ingen färdig produkt

Bild till nyheten – Jag är ingen färdig produkt
Joe Gomez om succén som mittback och läromästaren Virgil van Dijk.

Blott 17 år gammal debuterade Joe Gomez för London-klubben Charlton i ligacupen i augusti 2014.

Ett år senare debuterade han som vänsterback för Liverpool i en ligamatch mot Stoke under Brendan Rodgers ledning.

Men så kom skadeeländet.

Korsbandsskadan höll Gomez borta från fotbollsplanen nästan ett år och när han var på väg tillbaka var det hälen som satte stopp i ytterligare några månader.

Först i januari 2017 var han tillbaka på allvar. 

Under den gångna säsongen konkurrerade han om högerbacksplatsen med Trent Alexander-Arnold och denna säsong har han fått sitt stora genombrott som kollega till Virgil van Dijk i mittlåset. 

– Jag njuter bara av att få spela och lära mig mer. Jag är fortfarande ung och är långt ifrån någon färdig produkt, säger han till LFCTV.

– Jag var bara 18 när jag kom till klubben och det är mycket man ska förhålla sig till i en så stor klubb. Förra säsongen fick jag en del Premier League-fotboll och spelade några fler matcher än säsongen innan.

– Jag lär mig bara och fortsätter att lära, Och jag har uppenbarligen fått lära mig mycket mer sedan van Dijk kom hit. Vi går bra ihop och kommer väldigt bra överens.

Duon umgås också vid sidan om som vänner.

# Vem är snabbast av er?

– Jag har ingen aning. Vi har snackat om det, men vi har inte testat efter träning. Vi kan få böter av managern på grund av risken med hamstring-skador!

Premier Leagues machstatistik visar emellertid att Gomez har en toppfart på 34,69 km/t medan van Dijk har 34,61. Så det blir nog till ett målfoto vid ett eventuellt race dem emellan. 

Med sin egen skadehistorik hyser också 21-årige Gomez stor sympati för långtidsskadade Alex Oxlade-Chamberlain. Han berättar också om det nära förhållandet han fick till Lucas Leiva när han själv gick skadad.

– Jag har tagit alla stegen som Ox har gjort, så jag kollar ofta hur det går för honom. Jag värdesatte själv när Lucas kom in och pratade när jag var skadad eftersom han hade upplevt samma skada. Han var väldigt viktig för mig den gången och vi håller fortfarande kontakten.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer