Rapport: Pinsamt i Belgrad

Bild till nyheten Rapport: Pinsamt i Belgrad
Liverpool hade på förhand guldläge att ta kommandot över grupp C men en usel insats i Serbien grusade hoppet.

PREMATCH

Liverpool reste till Serbien fullt medvetna om att en seger skulle sätta dom i guldläge att gå vidare från Grupp C. Xherdan Shaqiri lämnades hemma på grund av säkerhetsskäl men Naby Keita var tillbaka på bänken efter sin skada. Jürgen Klopp roterade i alla delar av banan då Joel Matip, Adam Lallana och Daniel Sturridge alla startade.

FÖRSTA HALVLEK

Det var som väntat en kokande stämning som väntade Liverpool inne på Rajko Mitic Stadion i Belgrad. Arenan är känd för sin aggressiva atmosfär och det var på förhand ett av hemmalagets stora fördelar. Röda Stjärnan har bland annat kryssat mot Napoli på hemmaplan.

Det syntes tydligt att Liverpool var tagna av atmosfären då man öppnade väldigt hafsigt och passivt med mycket felpassningar över hela banan. Hemmalaget spelade med en enorm aggressivitet och satte en hög press och de livnärde sig väldigt tydligt på publikens energi.

Daniel Sturridge hade ett jätteläge att ge Liverpool ledningen i den 17.e minuten efter ett fint anfall men han lyckades missa det öppna målet.

Röda Stjärnans fortsatte att pressa och det lönade sig också då de i den 21:a minuten tog ledningen fullkomligt rättvist via Milan Pavkov på vad som kändes som den 100:e hörnan på 5 minuter. Liverpooförsvaret var passiva i markeringen och den väldige serben kunde enkelt pricka in bollen med pannan.

Hemmalaget fortsatte att behålla sin enorma press och Liverpool fick inte en sekund att andas så fort man flyttade bollen högre upp än backlinjen.

Milan Pavkov utökade senare till 2-0 i den 28:e minuten då ett maskerat distansskott ställde Alisson som inte kunde få mer än fingerspetsarna på bollen. Hemmalaget ledde fullkomligt rättvist och Liverpool såg nästan vettskrämda ut.

Domare Antonio Mateu blåste av första halvlek och det var ett konfunderat Liverpool som vandrade av planen. Det krävdes en enorm förbättring inför andra halvlek.

ANDRA HALVLEK

Jürgen Klopp gjorde direkt två byten i halvlek då Joe Gomez och Roberto Firmino ersatte Alexander-Arnold och Daniel Sturridge.

Bytet såg ut att ge effekt då Firmino öppnade väldigt piggt och tillförde mycket energi. Sadio Mané var på väg att ge "The Reds" en drömstart på halvleken men hans skott blockades av heroiskt kämpande hemmaförsvarare.

Liverpool hade tydligt kommando över bollinnehavet och öppnade andra halvlek på ett mycket piggare sätt. Man lyckades dock inte omvandla sitt bollinnehav till målchanser och efter kvarten spelad började man se håglösa ut igen. Ingen tog några maxlöpningar och på många håll så gick spelarna på planen. Fullständigt pinsamt rent ut sagt.

Mohammed Salah hade ett skott i stolpen och Joel Matip missade chansen att skarva in ett långt inkast men utöver det så hade man verkligen ingenting mer att hota med.

Domaren blåste av matchen och Röda Stjärnan kunde fullkomligt välförtjänt inkassera 3 poäng. Detta lämnar nu grupp C vidöppen och Liverpool kommer få kämpa stenhårt i de resterande två gruppspelsmatcherna för att ta sig vidare.

Nästa match i Champions League är borta mot PSG den 28:e november.