Top of the league!

Bild till nyheten Top of the league!
Liverpool plockade tre poäng nere på sydkusten efter ett hattrick av Mohamed Salah. UPPDATERAD: Chelsea besegrade Man City med 2-0 vilket innebär att "The Reds" seglar upp i serietopp efter 16 obesegrade omgångar.

PREMATCH

Liverpool kom till matchen mot Bournemouth efter att inlett årets säsong bättre än någonsin. Trots detta leder Liverpool inte ligan men kunde vid vinst sätta press på Manchester City som ställs mot Chelsea senare ikväll. Bournemouth har inlett ligan på ett bra sätt och placerar sig på sjunde plats inför dagens match. Lagets skyttekung Callum Wilson missar dagens match på grund av skada, tufft avbräck för hemmalaget som också fick det tråkiga beskedet i veckan att Lewis Cook missar resten av säsongen.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool tog tag i taktpinnen tidigt och tempot första 20 var betydligt högre än det vi fick se i matchen mot Burnley, något som avtog en smula efter ett tag. Liverpool ägde otroligt mycket boll i första halvlek och i minut 36 var siffran uppe på 71 procent.

Liverpool lyckades också få utdelning på sitt spelövertag när Salah gjorde sitt första för dagen. Målet kommer efter ett skott av Firmino där Begovic släpper retur ut på en rusande Salah. Målet var misstänkt offside och hade det varit nästa år när VAR införs, hade målet troligen inte godkänts.

Image and video hosting by TinyPic

Även om Liverpool har ett spelövertag och leder i första spelar Bournemouth väldigt bra och kan i pressade situationer spela sig ur den på ett föredömligt sätt. I slutet av första trycker hemmalaget på en aning men Liverpools ledning står sig till pausvilan.

ANDRA HALVLEK

Liverpool får en perfekt start på andra halvlek när Salah prickar in sitt andra. Firmino vinner bollen på mittplan och slår bollen till Salah som lyckas krångla sig in i straffområdet och snyggt placera 2–0.

Efter detta orkade inte Bournemouth stå emot längre och både trean och fyran skulle smita in i hemmalagets bur.

Det tredje för dagen kommer tjugo minuter senare av ett självmål efter att Robertson skickat in bollen i straffområdet. En försvarande Cook misslyckas med sin block och bollen letar sig in bakom Begovic.

Det fjärde målet signerades av hattrickhjälten för dagen, Mohamed Salah, som gjorde sitt tionde för säsongen och går därmed upp på en delad förstaplats i skytteligan. Målet var ett kyligt sådant där Salah körde slalom i straffområdet och fintade bort både back och målvakt.

Liverpool kunde spela av matchen och det blev tydligt att Bournemouth tillslut inte orkade stå emot och därav gör Liverpool en stark andra halvlek. Alisson håller sin tionde nolla för säsongen och åter igen vinner laget med en solid defensiv.

Ligaledning inför mötet mellan Chelsea och Man City kl 18.30 på lördagskvällen, där det blir spännande att följa resultatet. YNWA!