– Det är som en final för oss

Bild till nyheten – Det är som en final för oss
Klopp och Van Dijk inför CL-rysaren mot Napoli. Se videoklipp och textsammanfattning.

Video från presskonferensen ovan – kort textsammanfattning nedan.

Virgil van Dijk 

# Om kompisen Gomez nya kontrakt

– Det är välförtjänt. Han är en stor spelare. Det har han visat för både oss och England. Han kan bara bli ändå bättre.

# Om Napoli

– Det är vårt eget fel att vi har hamnat i den här positionen och det är upp till oss att ställa allt till rätta.

– Det blir en tuff match, men vi måste tro på oss själva och att vi kan göra det. Jag har definitivt tron på det. Vi måste visa det. Du vill alltid spela på höhsta nivå och vi vill visa alla i världen att vi hör hemma i Champions League.

– Du vill inte vara i den sist vi befinner oss i inför matchen i morgon, där det är en risk att vi blir utslagna. Men vi vill visa att vi hör hemma i Champions League. Vi gör det bra i ligan och vi kan ta med oss den formen till den här matchen.

Jürgen Klopp

# Om Joe Gomez

– Han har haft en otrolig utveckling, som blev lite försenad på grund att han hade en skada (korsbandet) när jag kom hit. Det här året har han varit lysande. Han har en ljus framtid och jag är glad han bestämde sig för att skriva på. Det här är rätt klubb för honom. Han älskar den här spelargruppen och älskar att bo här. Det var ett smart beslut av båda parter.

# Om Sadio Mané

– Sadio klarar av att spela med smärta. Det såg i alla fall så ut mot Bournemouth, så det är bra. Det är fint att han är aktuell för matchen.

# Om läget i CL-gruppen

– Vi har en chans att gå vidare och det är det ganska speciell Champions League-säsong vi har haft så här långt. Jag ser verkligen fram emot matchen. Det är en stor möjlighet för oss och vi ska försöka att göra allt riktigt.

# Om Napoli

– Vi måste skapa en speciell atmosfär på sättet vi spelar på, vi måste utnyttja den atmosfären. Alla känner till vilket resultat vi behöver. Det blir svår eftersom Napoli är starka på kontringar. Om det är möjligt att göra något speciellt, så är det nu. Vi måste pröva.

# Om förlusterna på bortagräs i CL

– Vi vet att vi inte var tillräckligt bra borta mot Napoli och den i Belgrad var inte mycket bättre. Det var okej i Paris, man kan förlora där, men vi gjorde en okej match. Så här långt har vi varit bra hemma, men i morgon måste vi vara ändå bättre.

Avspark kl 21 i morgon, tisdag. Matchen visas på Viasat/Viaplay.

BILDEN OVAN: Den magnifika gatukonsten på Jürgen Klopp hittar du numera på Jordan Street, vid korsningen Jamaica Street i Liverpool. Här kan du läsa mer om det och se bilder.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer