Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Senaste nytt inför Wolves

Bild till nyheten

* Tre tonåringar kan ta plats i truppen.
* Troligen inget spelarköp i januari.
* Matip närmar sig comeback.
Klicka för videoklipp + textsammanfattning från presskonferensen.

# Om LFC kommer att handla efter försäljningen av Solanke och utlånet av Clyne?

– Troligen inte. Fotboll handlar om business, men å andra sidan måste vi bry oss om människorna också. För Dom var det helt rätt att sticka nu.

– Han har haft lite otur eftersom han gått skadad vid tidpunkter då vi kunde ha haft användning av honom. Han har tränat ganska bra, men du klarar inte att bevara självtilliten när du går länge utan att få spela. Han behöver spela och Bournemouth kom med ett riktigt bra bud.  

– Clyney frågade om han kunde gå. Jag tänkte ett tag och sa ja eftersom vi har andra möjligheter med unga killar på väg upp. 

– När jag kom hit spelade han nästan alla matcher, var vältränad och viktig. Sedan fick han sina ryggproblem och det tog ett bra tag. Sedan kom Joe och Trent.

# Om Sturridges framtid

– Vi pratar inte om sånt. Det finns inget att säga. Så länge grabbarna är här så är allt möjligt.  

# Om förlusten mot City

– Vi hade otur i avgörande moment, men det är helt okej. Du kan inte alltid ha turen med dig. City missade en straff på Anfield så det kunde ha varit en förlust där. Jag är nöjd med vår insats.

– Vi har aldrig varit på samma nivå som City sedan jag kom hit. Vi har vunnit mot dem och gjort många mål, men City har varit det bättre laget. Nu är det 50-50.

# Om Simon Mignolet

(Klopp bekräftar att belgaren står mot Wolves)

– Målvaktspositionen är lite annorlunda, men jag skulle kunna skriva en bok om all bra saker jag skulle kunna säga om honom. 

– Han gjorde sju-åtta otroliga räddningar under uppvärmningen mot City, men det är så han är. Han är ett superproffs och precis som de andra som inte spelar varje vecka håller han en otroligt hög nivå.

– Simon är en Premier League-keeper, alla vet det. Den här matchen är bra för honom så att han får visa vad han går för.

# Om laget mot Wolves

– Vi måste låta spelarna vila. Vi måste göra ändringar. Hur många vet jag inte. Vi har kommit igenom den tuffa perioden okej, men vi måste göra ändringar.

# Om 16-årige Ki-Jana Hoever

(bilden ovan)

– Han är en spelare för framtiden. Han är 16 år. Om Joel och Joe hade varit friska så kanske Ki-Jana inte hade tränat med oss. Men det är en fröjd att se honom på träning och han är en väldigt bra spelare. Han lär sig snabbt. Vi får se hur det blir med Wolves.

# Om 17-årige Curtis Jones

– Curtis är ett fantastiskt exempel. Dessa unga grabbar är fantastiska proffs som redan har tagit stora kliv framåt. De kan uppföra sig också!

– Det är likadant med Rafa Camacho (18 år). Jag är glad över att ha dessa killar i truppen och de har all tid i världen. 

– Det bästa är att om någon av dessa pojkar får spela på måndag så är det mitt ansvar ifall de inte gör bra ifrån sig.

# Om Joel Matip och Joe Gomez

– Joel närmar sig, men vi måste se hur hans ben (nyckelben) läker. Han rör sig nästan normalt nu, men det dröjer några dagar innan han är redo för kroppskontakt. Han kommer i alla fall att vara 100 procent när han är tillbaka.

– Joe är lite längre bort.

Värt att notera:
  • VAR, Video Assistance Referee, tillämpas i FA-cupen
  • I 3:e omgången gäller omspel vid oavgjort. Från 4:e omgången gäller dock inget omspel. Vid oavgjort blir det 30 minuters förlängning plus eventuellt straffavgörande
  • Lagen får utnyttja ett fjärde byte i förlängningen