Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Alexander-Arnold om titeltorkan

Bild till nyheten

Trent Alexander-Arnold menar att Liverpool har gått för länge utan att vinna någon titel, och ser därför FA-cupen som en möjlighet till att bryta titeltorkan.

– Vi reser dit för att vinna, säger 20-åringen till Mirror om matchen mot Wolverhampton under måndagskvällen.

– Det blir ingen enkel uppgift mot Wolves. Detta är en möjlighet till att vinna en titel, och alla i Liverpool vill vinna saker. Vi åker inte dit för att bli utslagna. Vi vill vinna. Det blir en vana. 

Den unge ytterbacken minns fortfarande 2006-finalen då Steven Gerrard i princip på egen hand sänkte West Ham på Millenium Stadium i Cardiff. 

– Jag minns Steven Gerrards mål mot West Ham. Det var en bra final, och en stor dag för klubben, säger han.

– Vi försöker att få tillbaka sådana dagar. Förhoppningsvis kommer det att ske denna säsong.

– Liverpool är en stor klubb med en enorm historia. Spelarna som är här måste klara av att bära med sig det på axlarna. Vi har inte vunnit någon titel på några år. Det har tagit för lång tid för en klubb som denna. Men så är det, vi kan bara försöka göra allt för att skriva historia.

Liverpools senaste titel kom 2012, då vann laget ligacupen. Senare samma säsong förlorade laget FA-cupfinalen mot Chelsea. För två år sedan blev det förlust i ligacupfinalen mot Manchester City.

Ett par andraplatser i Premier League 2009 och 2014 vittnar om att Liverpool inte riktigt har lyckats nå hela vägen fram under de senaste åren.

– Jag känner kanske mer kring detta än de andra spelarna, eftersom att jag är Liverpool-grabb och Liverpool-fan. Men jag vet också att de andra spelarna vill vinna titlar lika mycket som jag.

– Alla måste bidra. Vi går ut på planen som ett lag och försöker att vinna en titel. City-matchen har vi lagt bakom oss, och nu är det viktigt att vi slår tillbaka så fort som möjligt. Jag är säker på att managern tänker likadant. Han kommer att ställa upp med ett starkt lag, som ger oss bästa möjliga chans för att gå vidare.

– Vi vill vinna allt som vi deltar i. Det är så man tänker i stora klubbar. Det pratas ingenting om att denna match skulle vara långt nere på prioriteringslistan. Det är en viktig match på alla sätt, och ännu viktigare eftersom att vi förlorade vår första match i Premier League.

Det är dock inget tvivel om att det är Premier League som prioriteras allra högst denna säsong.

– Alla förluster är jobbiga. Men att förlora mot City var verkligen tufft, eftersom att vi har varit obesegrade så länge. Vi har vunnit många matcher denna säsong. Vi visste väl innerst inne att vi skulle förlora en match tillslut, för sådan är fotbollen. Citys obesegrade svit bröts på Anfield förra säsongen vid samma tidpunkt. De slog tillbaka och vann en lång rad av matcher. Det är vad topplag gör, och det är vad vi måste göra.

– Det var en sur förlust. Det vi måste göra är att förbättra oss och blicka framåt. Vi ska inte låta en förlust förstöra hela säsongen för oss, avslutar Alexander-Arnold.