Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Dags att Lallana levererar

Bild till nyheten

Mittfältaren ser ut att starta sin första match på två månader efter en ny mardrömssäsong med skador.
– Adam är faktiskt i suverän form, säger Jürgen Klopp.

Lallana har bara varit involverad i åtta liga- och cupmatcher den här säsongen, merparten som inhoppare.

På hela säsongen ifjol gjorde 30-åringen endast 15 matcher på grund av upprepade ljumskskador.

Men Klopp tycks fortfarande ha orubbat förtroende för sin nr 20 och med all sannolikhet kommer han att starta i kvällens FA-cupmatch borta mot Wolverhampton.

– Adam är faktiskt i suverän form. Det är otroligt. Jag var på vippen att starta honom i förra matchen (mot City). Han är väldigt bra nu, säger managern till Liverpool Echo.

– Du lär dig av dina erfarenheter här i livet, men du lär inte så mycket av att gå skadad. Hur är ditt humör när du kommer tillbaka? Adam skulle kunna spela fyra matcher om dagen om det hade varit möjligt, tillägger han.

Lallana har kontrakt i ytterligare 1,5 år och det är hög tid att han lämnar sina skadebekymmer bakom sig och kliver fram som den nyckelspelare han var för några år sedan. 

– Han har en verklig hunger efter att spela fotboll. Han är i sin bästa form sedan jag kom hit och han kommer att spela en viktig roll för oss resten av säsongen, tror Klopp.

– Det är kult. På träning har allt varit bra och när han hoppat in har allt varit ok så här långt. Nu är han redo att ta nästa steg, vilket inte alltid har varit tillfälle förut.

– Han accepterar alltid mina beslut, men det handlar också om hur du förhåller dig till dem och om du är inne eller ute ur laget. Om jag börjar tvivla på en spelare eller tror att något är galet så snackar jag med dem direkt. Han är en viktig spelare i truppen.

Lallana har gjort 21 mål på 148 matcher sedan £25M-övergången från Southampton sommaren 2014.