Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Klopp om ungdomarna

Bild till nyheten

Jürgen Klopp diskuterade det faktum att tre tonåringar fick göra debut i förlusten mot Wolverhampton.
– De fick spela för att de är tillräckligt bra, säger tysken.

Curtis Jones och Rafa Camacho fick båda chansen från start i matchen mot Wolverhampton, och Ki-Jana blev inbytt tidigt efter att Lovren skadat sig. 

Jürgen Klopp fick efter matchen frågor kring hur han tänkte med de yngre spelarna:

– Vi gör inte så för att slå något typ av världsrekord för det yngsta laget. Det är en bra situation, grabbarna är med och tränar med oss eftersom vi tycker att de är tillräckligt bra. Om vi spelar 10 mot 10 på träning så spelar de i ena laget och, tro mig, de gör det mycket bättre än vad de gjorde idag.

– Idag startade matchen inte så bra i och med att vi tvingades till ett tidigt byte som helt förändrade läget. Du kanske är på plan och din tränare säger åt dig att spela fotboll, något som är svårt när det blåser väldigt mycket. Touchen kan bli lite sämre vilket försämrar rytmen. 

– Dessa spelare spelade eftersom att de är med i truppen och är bra nog. Så enkelt är det. De gjorde det bra men kan göra det bättre. Jag säger dock inte att de kunde ha gjort det mycket bättre i just denna match, men i matcher där vi leder med 2-0 eller 3-0 så kan de komma in och göra skillnad, med hundra procents säkerhet. De jobbade hårt idag och det är OK.

Källa: Liverpoolfc.com