Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Därför valde jag Liverpool

Bild till nyheten

Alisson Becker förklarar varför han valde att gå till "The Reds" snarare än Chelsea när han lämnade Roma i somras.

Liverpool leder Premier League efter 21 spelade omgångar, mycket tack vare det solida försvaret som laget har utvecklat. De röda har släppt in endast tio mål hittills.

Någon som har betytt mycket för Liverpools defensiva stabilitet är sommarens storvärvning Alisson Becker. Brassen berättar nu varför han valde att gå till Merseyside-klubben istället för Chelsea som också var intresserade av spelaren.

– Jag valde Liverpool av samma anledning som jag valde Roma när jag lämnade Brasilien. Jag trodde att det skulle vara det bästa steget för min karriär, berättar Alisson för FourFourTwo.

Att Liverpool lyckades att säkra fjärdeplatsen i Premier League förra säsongen, och på så sätt säkrade en plats i Champions League, visade sig bli avgörande för denna övergång. Champions League-spel var nämligen en av anledningarna till att Becker valde Liverpool.

– Chelsea var mitt i ett tränarbyte och de spelade heller inte Champions League. Jag har också alltid beundrat Liverpool och klubbens historia. De har vunnit turneringen fem gånger. Det är en historia som jag gärna vill vara en del av.

– Jag var nära att vinna turneringen med Roma och jobbar nu hårt för att vinna den med Liverpool. Hur skulle livet se ut om man inte kämpade för sina drömmar? Jag drömmer om att vinna Champions League, säger Alisson.