Rapport: Salah visade vägen

Bild till nyheten Rapport: Salah visade vägen
Det var Salah som blev avgörande i den tunga 1-0 segern mot Brighton under lördagseftermiddagen. Skyttekungen avgjorde på straff.
PREMATCH

Äntligen seriematch igen. Dags att vända tillbaka in på vinnarspåret. Idag åker Kloppas manskap till Brighton för att ta sig an 13:e placerade Brighton & Hove Albion.

I cupmatchen mot Wolves vilades många spelare vilket gör att vi har ett utvilat och taggat lag som går in i denna 22:a omgång.

FÖRSTA HALVLEK

Ja, hur ska man sammanfatta första halvlek? Efter tio minuter hade jag inte sett Salah än. Liverpool spelade runt runt runt men varierade det då och då med en långboll som Brightonförsvaret visserligen enkelt nickade bort.

Brighton spelade välorganiserat, kompakt och lågt försvarsspel. Ett spel som fungerade alldeles utmärkt för hemmalaget hela halvleken.

Det farligaste läget om vi ens kan kalla det ett läge var ett inlägg som Trent skickade in och Shaqiri förvaltade genom en nick utanför stolpen.

Liverpool fick 45 minuters träning i possession-spel med noll skott på mål medan Brighton tränade kompakt försvarsspel mot ligaledaren.

0-0 i halvlek. Tålamod och ökat tempo är nog medicinen inför andra.

ANDRA HALVLEK

Inga byten gjordes i halvtid.

Men redan i den 47:e minuten utmanade Salah sin gubbe, snurrade upp honom och gick förbi in i straffområdet varpå han i sin tur drog ner egyptiern och Liverpool tilldömdes en straff.

Straffen förvaltade Salah på bästa sätt och sköt därmed in sitt 14:e mål för säsongen.

Efter målet öppnades matchen upp något då hemmalaget behövde anfalla men Liverpools solida försvar spelade lugnt och sansat och inga direkt farliga lägen dök upp.

Vikarierande Fabinho tillsammans med Van Dijk i mittlåset var säkerheten själva och matchen slutar med en 1-0 seger för The Reds.

I slutändan en lugn seger för ligaledarna utan något skönspel på något sätt. Ett starkt försvarande Brighton spelade uppoffrande men det räckte inte hela vägen idag utan en individuell presentation av Salah samt en som vanligt stabil styrande Virgil var avgörande för segern i slutändan.