Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Vi behöll lugnet

Bild till nyheten

Jordan Henderson menar att Brighton var en tuff nöt att knäcka men att lagets lugn och självförtroende hjälpte för att få med sig alla tre poäng hem.

Liverpool är tillbaka på det vinnande spåret efter två raka förluster. Trots att laget inte imponerade spelmässigt fick de med sig alla tre poäng i 1-0-segern mot Brighton.

– Det var tufft, men vi hade förväntat oss en tuff match. Vi mötte ett bra lag som är starka på hemmaplan. De försvarar sig riktigt bra och organiserat vilket gör dem till ett svårt lag att få hål på, säger Jordan Henderson till Liverpoolfc.com.

– Det var en tuff uppgift, men vår prestation visade på ett lugn och säkerhet. Vi gjorde ett mål, höll nollan och är mycket glada över de tre poängen. Det finns självklart saker att förbättra, vilket vi kommer att försöka att göra.

– Jag tycker att vi visade mognad i och med att vi höll oss lugna under matchen. Det är lätt att bli otålig i en sådan här match. Vi spelade runt bollen, behöll den inom laget och skapade en eller två målchanser som vi kanske kunde ha gjort mål på. Det handlar om att få med sig resultatet och det fick vi idag.

Henderson fick frågan om hur laget tänkte inför dagens match efter att ha förlorat två raka.

– Vi har lagt det bakom oss och fokuserade enbart på den här matchen. Du har bara chans att ta tre poäng i din kommande match. Vi är ett lag med självförtroende som arbetar tillsammans. Det visade vi ute på planen idag, vi höll oss lugna och gjorde det jobb som krävdes för seger.