Klopps kompis först att få gå

Bild till nyheten Klopps kompis först att få gå
Bara 14 dagar in på det nya året har Huddersfield gått skilda vägar med sin tyske manager David Wagner.

"The Terriers" är jumbo i tabellen, åtta poäng från säker mark och har bara vunnit två av 22 ligamatcher. 

Jürgen Klopps gamle vapendragare och nära vän David Wagner, 47, blev därmed förste PL-manager att mista jobbet 2019. 

Wagner har annars varit en gigantisk succé, då han först ledde Huddersfield till högsta serien för första gången på 45 år och sedan lyckades rädda klubben kvar i våras mot alla odds. 

Enligt ordförande Dean Hoyle är det Wagner själv som bett att få lämna uppdraget. Han kontaktade ledningen efter helgens 0-0-match mot Cardiff och föreslog att det är hög tid att "en ny röst tar över".

– Jag har inte haft för avsikt att sparka David den här säsongen. Som den store man han är kom han till oss och sa att han behövde ett break från alla de prövningar som jobbet som fotbollsmanager innebär, säger Doyle. Jag vet också att uttrycket "mutual consent" (samtycke) ofta är en täckmantel för att en manager fått sparken, men det här är verkligen ett gemensamt beslut.

– Jag kan inte nog tacka David för hans insats. Han och hans familj kommer för alltid att vara vänner till mig och Huddersfield Town. 

Coachen Mark Hudson kommer temporärt att ta över inför helgens match mot Man City.

Övriga PL-managers som fått lämna jobbet under 2018/19 är Slavisa Jokanovic (Fulham), Mark Hughes (Southampton) och Jose Mourinho (Man United)


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer