– Fansen först, inte TV

Bild till nyheten – Fansen först, inte TV
Supporterunionen Spirit of Shankly är starkt kritiskt över osäkerheten kring bortamatchen mot West Ham i början av februari.

Liverpool ska möta "Hammers" på London Stadium måndagen den 4 februari kl 21 som sänds på Sky Sports och därmed också svenska Viasat.

Men matchen kan fortfarande flyttas beroende på West Hams vidare öde i FA-cupen, som möter Wimbledon i fjärde omgången den 26 februari.

Om matchen slutar oavgjort krävs omspel och då kommer mötet mot Liverpool att flyttas igen till söndagen den 3 februari kl 13.

Det får till följd att The Travelling Kop på minst 4000 personer bara har en knapp vecka på sig att ändra sina researrangemang, boende och ledighet. En omöjlighet för många.

De återkommande problemen när det gäller matcher som flyttas efter krav från tv-bolagen Sky och BT, visar bara på likgiltighet inför fansens behov, menar Spirit of Shankly.

"Spirit of Shankly anser att alla datum och tider för matcher ska vara fastställda när de offentliggörs så att fansen får god tid på sig innan matcherna. Fansen först – inte tv och profit", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Måndagsmatcher i London är en mardröm om du reser från Liverpool. Det innebär att fansen inte kan ta sig hem samma kväll med offentliga kommunikationer och måste ta ledigt från jobbet, övernatta eller resa med buss. 

Inte är det så mycket bättre att matchen flyttas till söndag med tidig avspark kl 13. Speciellt för alla som redan bokat sina researrangemang för måndagen.

"Vi kommer att söka samtal med LFC, FA och Premier League och återkommer med information när vi får den", skriver SOS.

Läs hela pressmeddelandet här.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer