Klopp: Jag är inte en nervös person

Bild till nyheten Klopp: Jag är inte en nervös person
Jürgen Klopp är avslappnad trots det massiva tryck utifrån som en titelstrid innebär. – Sådan är fotbollen, konstaterar tysken.

– Jag är inte en nervös person. Jag var inte heller nervös inför den första titeln (i Tyskland). Så är det bara. Min erfarenhet hjälper mig, om något fungerade förut, då förändrar jag det inte, säger Klopp till Liverpool Echo.

Jürgen Klopp vann ligatiteln i Bundesliga två gånger under tiden med Borussia Dortmund.

– Är det som hände i Dortmund en hjälp för mig? Ja, men självklart hade jag en del kunskap innan jag vann första titeln. Jag kände mig inte annorlunda efter att ha vunnit titeln första eller andra gången.

– Det enda jag visste var att man måste göra rätt saker så ofta som möjligt och behålla fokus under resans gång. Man kan inte tänka på saker runt omkring dig - gör så gott du kan, så ofta som möjligt.  Om du är tillräckligt bra så kommer du att nå fram hela vägen. Om du inte är det, då kommer du inte att nå fram. Det är ganska enkelt.

Klopp menar att Liverpoolspelarna har visat att de klarar av att hantera pressen när de tog sig till Champions League-final förra säsongen.

– Ja, det är press. Det var mycket press när vi spelade borta mot Manchester City i kvartsfinalen, men vi hanterade det. Det var press inför matchen mot Roma. Det fanns också väldigt många Premier League-matcher där vi kände press. Vi behövde vinna varje match eftersom att Chelsea jagade oss.

– Kommer det att finnas nervösa ögonblick? Ja, självklart. Men man får inte förstora situationerna för mycket. Det fanns nervösa ögonblick även förra säsongen, för två år sedan och för tre år sedan. Det är en del av fotbollen.

Klopp förstår samtidigt att det är lite mer nervöst i Liverpool än i Manchester, eftersom att klubben inte har vunnit ligatiteln sedan 1990.

– Denna klubb har inte varit mästare på 29 år. Både vi och folket är desperata att vinna. Jag förstår det och vi ger allt vi har. Men det finns inga garantier. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer