Nästa match (Träningsmatch)

Borussia Dortmund klubbmärke Dortmund (B)

fredag 19 jul 02:00

Välgörenhetsmatch för Sean Cox

Bild till nyheten

Liverpool Legends ska möta Irland XI på Aviva Stadium i Dublin i april för stötta den skadade supportern Sean Cox.

Cox fick livshotande skador efter att ha blivit påhoppad och misshandlad av Roma-ultras innan CL-semifinalen på Anfield i april ifjol. 

Skadorna var så allvarliga att han låg i koma i tre månader. 53-åringen behöver kostnadskrävande rehabilitering under lång tid framåt och av den anledningen väljer nu Liverpool Legends och ett irländskt landslag att spela en välgörenhetsmatch för att samla in pengar.

Speldatum för Sean Cox Rehabilitation Trust är fredag den 12 april på Aviva Stadium i Dublin med avspark kl 19.45.

– Det blir en viktig match för alla som ska spela i den. Vi vill det bästa för Sean och hans familj och det betyder att samla in pengar för att stötta rehabiliteringen, säger Legendsmanagern Ian Rush till officiella sajten.

Förutom Rushie kommer även Robbie Fowler, Jerzy Dudek, Vladimir Smicer, Patrik Berger, Salif Diao, Djibril Cissé, Glen Johnson och Sander Westerveld att spela för Liverpool Legends, medan John Aldridge, Jason McAteer, Phil Babb och Robbie Keane kommer att spela för både Liverpool och Irland XI.

Det irländska laget leds av Mick McCarthy och profiler som Kevin Kilbane, Liam Lawrence, Ian Harte och Lee Carsley är redan klara. Fler spelare annonseras eftersom.