– Hela laget bidrar

Bild till nyheten – Hela laget bidrar
Alisson Becker avslöjar hemligheten bakom Liverpools fantastiska defensiv denna säsong.

Alisson Becker har under sin första säsong i Premier League hållit nolla 17 gånger på 29 matcher, något som har gjort Liverpool till det lag i ligan som det är allra tuffast att göra mål mot.

Målvakten har fått mycket beröm under säsongens gång, både från lagkamrater, managern och supportrar. Nu berättar han själv om den fina statistiken.

– Den stora hemligheten för vårt försvarsspel är att hela laget arbetar tillsammans, säger målvakten enligt Liverpoolfc.com.

– Det är inte endast backlinjen, det är inte bara mittfältet, till och med anfallarna jobbar hemåt, som Firmino, för att försvara i eget straffområde. Mané offrar en hel del för att hjälpa till med markering och liknande. Salah hjälper i presspelet, som startar högt upp i planen. Om vi misslyckas uppe i planen så har vi problem hemåt. När något går snett så behåller vi alla koncentrationen.

– Vi har ett tydligt mål, vilket är att vinna nästa match. Med en hållen nolla så är vi ett steg närmare en seger.

– Det gäller att vi tar det en match i taget. Vi kan inte oroa oss över vad våra motståndare gör.

– Alla vill vinna den här ligan men i Liverpool är fokuset på att vinna matcher och inte tappa poäng. Vi tänker inte på Manchester City eller Tottenham, vi tänker på oss själva. Vi fokuserar på vad vi kan göra och hur vi tar det till nästa steg.

– Vi tror självklart att vi kan vinna ligan. Vi har under säsongen visat att vi kan vara bra nog och vi kommer att fortsätta att jobba hårt i de matcher som är kvar, avslutar Alisson Becker.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer