Rapport: Kvartsfinal - Allez Allez Allez

Bild till nyheten Rapport: Kvartsfinal - Allez Allez Allez
Liverpool står för en historisk insats när man helt rättvist vinner borta mot den tyska giganten Bayern München med hela 3-1 efter stor show av Mane och Van Dijk. Liverpool är vidare till kvartsfinal i Champions League.
PREMATCH

Det är dags för det avgörande mötet mot giganterna från Tyskland. Liverpool åker till München med ett 0-0 resultat med sig från det första mötet. Med sig verkar man också ha fått halva Liverpool om jag tolkat LFC-poddens bilder från München under dagen rätt. Det känns som detta kommer bli en kväll att minnas.

FÖRSTA HALVLEK

Klopp ställde på pappret upp ett ganska defensivt balanserat lag med Henderson, Milner och Gini på mittfältet och redan tidigt i matchen såg man vad Klopps plan var. Ligga lågt och kontra när lägena kommer.

De första 10 minuterna i matchen  kände lagen på varandra. Bayern hade mest boll men Liverpool låg kompakt och kändes farliga i omställningarna.

I den 13:e minuten tvingades kapten Henderson utgå med en fotskada och ersattes av Fabinho.

Med det bytet tog Liverpool tag i bollen och det var The Reds som hade mest boll men inga direkt farliga lägen uppstod från något av lagen. Tyskarna hotade lite med sina långa raka bollar till deras yttrar medan Liverpool satte fart när kontringsläge dök upp.

I den 26:e minuten slog Van Dijk en magisk passning till Mane som han i sin tur tar emot på ett ännu mer magiskt sätt och vände runt och lade in 0-1 bakom Neuer.

Efter målet visade Liverpool större självförtroende och visade upp fina kombinationer där Robertson kunde utökat ledningen i den 35:e när han kom igenom efter fint spel av första halvlekens gigant, Sadio Mane.

Men i den 39:e minuten slog Bayern en snabb rak boll där Robertson helt går bort sig efter en klassisk P12 avledande V-löpning av Gnabry som i sin tur kommer loss på kanten och slår in bollen som Matip olyckligt sätter i egen kasse.

Efter 1-1 får tyskarna större självförtroende och spelar fint de sista fem i den första halvleken men 1-1 står sig och det är fördel Liverpool inför andra.

ANDRA HALVLEK

Inga byten gjordes i halvtid och andra halvlek började med bra spel av Liverpool och i den 49:e minuten kom Salah till ett skottläge där Neuer räddade till hörna.

The Reds kontrollerade matchen, rullade runt bollen och behöll lugnet. I den 60:e minuten fick Gnabry ett halvläge där han avslutade med ett fint inlägg men bollen rann bara genom straffområdet.

I matchminut 69 slog Milner en magisk hörna där Sheriffen Virgil Van Dijk visade upp en sådan spänst att han nästan fick frost i tofsen och 2-1 var ett faktum.

Efter ledningsmålet öppnades matchen upp, fler och fler kontringslägen uppstod för Liverpool, samtidigt som man försvarade sig alldeles utmärkt.

Och sen i den 84:e minuten; Salah slog ett magiskt inlägg som Mane kom först på och 3-1 kom och matchen var… aaaaaaaaaa Allez Allez Allez, We've conquered all of Europe, We're never going to, stop, From Paris Down To Turkey, We've won the f*cking lot, Bob Paisley and Bill Shankly, The fields of Anfield road.

Liverpool besegrar alltså giganten Bayern München med 3-1 på bortaplan och man är vidare till kvartsfinal. Man vinner dessutom helt rättvist. Vi är ett av världens bästa lag!!

Det enda negativa är Robertsons gula kort i slutet av matchen, vilket gör att han missar första kvartsfinalmatchen.