Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Video: Van Dijk och Milner efter triumfen

Bild till nyheten

Virgil van Dijk och James Milner om hur det känns att ha slagit ut Bayern München och avancerat till kvartsfinal.

– Det var en härlig kväll, summerar Virgil van Dijk efter slutsignalen.

– Vi visste att det skulle bli väldigt tufft, de har ett strålande lag med fantastiska spelare. Vi visste att vi skulle skapa målchanser och göra det svårt för dem. Jag tycker vi hade otur vid deras kvittering, men vi klarade av det. Vi gjorde jobbet och är vidare till kvartsfinalen.

Virgil van Dijks mål var holländarens första mål någonsin i Champions League.

– Det kändes otroligt, men det viktigaste är att gå vidare. Jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av avancemang. 

James Milner stod för assisten till Van Dijks mål. Vicekaptenen menar att Liverpool gjorde en bra match, men att de kan göra det ännu bättre.

– Det är aldrig lätt, de hade sina perioder där de anföll och vi kom inte riktigt upp till vår högstanivå, men det handlar om att få med sig ett resultat, säger Milner.

– Vi försvarade oss bra och lät dem inte få allt för mycket ytor och de tre på topp var strålande ännu en gång.

Milner tittar på Van Dijk när han nämner mittbackens mål

– Denna karl fick göra mål igen, något han bör göra oftare, om jag ska vara ärlig, eftersom att han vinner allt i luften bortsett från offensiva dueller. Det var fint för honom att få göra mål igen ikväll, säger Milner med ett leende.

Milner berömde också Sadio Mané, som är i fin form.

– Det första målet var fantastiskt, löjligt. 

– Han är i otroligt fin form just nu, förhoppningsvis fortsätter det så säsongen ut.

Jordan Henderson tvingades att lämna planen tidigt. Milner menar att truppens bredd gjorde det möjligt att lösa uppgiften ändå.

– Att förlora kaptenen så tidigt är tufft, men vi hanterade det bra. Fabinho kom in och gjorde det väldigt bra. Vi har kvalitet genom hela truppen och det är precis vad man behöver när man spelar på den här nivån.

I och med Liverpools avancemang är fyra engelska lag vidare till kvartsfinal i Champions League, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham.

– Det är bra för engelsk fotboll, det är det man vill se. Fantastiskt, säger Milner.

– Jag tror inte att vi vill möta varandra i nästa runda, men vi får se vem vi får. Det blir intressant, det är många bra lag kvar. Vi har en god känsla efter förra säsongens upplevelser och förhoppnings kan vi ta hjälp av det för att ta oss längre i turneringen.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild