Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– På tiden att vi vinner något

Bild till nyheten

Vicekaptenen James Milner har upplevt tre tunga finalförluster sedan han kom till klubben.

När den nu 33-årige mittfältsfightern kom till Liverpool på fri transfer sommaren 2015 hade han ett gäng medaljer med sig i bagaget från tiden i Man City: två ligamästerskap, en FA-cup och en ligacup.

Men sedan ankomsten till Anfield har han varit med om att förlora tre finaler i Ligacupen på Wembley 2016, Europa League i Basel 2016 och Champions League i Kiev 2018.

– Jag har förlorat alla och är desperat efter att få rätta till det, säger han till Telegraph.

– Jag har älskat varje minut av min tid i Liverpool, men att inte vinna något när vi har gett oss själva chansen, är svårt att smälta. Det är länge sedan Liverpool vann en ligatitel och de senaste åren har klubben inte vunnit så många troféer som de borde ha gjort för att vara en storklubb.

– Vi är ett ungt lag som förbättrar oss hela tiden, men med chanserna som vi har gett oss själva? Vi måste se till att rätta till det.

Klubben har två chanser kvar den här säsongen: PL och CL.

– Vi är stolta över att ha spelat final i Champions League. Det är ett minne du aldrig kommer att glömma, men du vill inte åka dit och förlora. Det är bittert att förlora en Champions League-final och sättet det skedde på. Det glömmer du inte i första taget och du tänker ofta på det.

– Om, vi förhoppningsvis tar oss till en ny final, så kan vi tänka på att vi ska rätta till det. Vi tog troligen med oss mer positivt än negativt från fjolårets final. Lagen vi slog på vägen och självförtroendet vi fick. Det har vi tagit med oss till Premier League där vi bara har förlorat en match. Det är självtilliten som vidareutvecklar oss som lag.

"Milly" ser helst att Liverpool slipper möta ett annat engelskt lag i dagens CL-lottning.

– Att ha fyra lag bland de åtta sista är stort för England. Jag har inte speciellt stor lust att möta någon av de andra om jag ska vara ärlig.

– Det är alltid en konstig känsla att möta ett engelskt lag i Europa. Du är van att ta flyget, men istället sätter du dig på en buss och kör motorvägen...