Åtta raka utan förlust mot Spurs

Bild till nyheten Åtta raka utan förlust mot Spurs
Liverpool har fin hemmastatistik mot söndagens motståndare.

# Tottenham Hotspur har inte vunnit på Anfield sedan 2-0-segern i maj 2011, då Rafael van der Vaart och Luka Modric (straff) låg bakom målen.

# I två av de fyra senaste hemmamötena har dock Spurs klarat två oavgjorda, 1-1 och 2-2-matchen ifjol.

# Största hemmasegern under de senaste åren var 4-0 den 30 mars 2014.

# Anfield är av tradition ingen favoritarena för Tottenham. Mellan 26 november 1994 och 20 januari 2010 spelade man 16 matcher utan att vinna.

# Under Jürgen Klopps ledning började det med 1-1 den 2 april 2016, då Philippe Coutinho gav "The Reds" ledningen innan Harry Kane kvitterade.

# Därefter följer 2-1-segern i ligacupmötet den 25 oktober 2016 efter två mål av Daniel Sturridge.

# Den 11 februari 2017 vann ett hårt skadedrabbat Liverpool med 2-0 efter två mål av Sadio Mané under matchens första 20 minuter.

# Då blev det betydligt mer spännande den 4 februari förra året, då matchen slutade 2-2 efter två övertidsmål. Alla trodde att Liverpool hade bärgat segern då Mo Salah trollade in 2-1, men Harry Kane kvitterade på straff, som borde ha varit bortdömd för offside.

# Till saken hör också att Loris Karius räddade en straff från Kane i den 87:e minuten.

# Totalt innebär det två segrar och två oavgjorda för Klopp mot Tottenham på Anfield. Men bara en av segrarna har kommit i Premier League.

# För övrigt har Liverpool inte förlorat någon av sina 36 senaste hemmamatcher i Premier League – inte sedan 1-2-förlusten mot Crystal Palace i april 2017. Det är klubbens bästa svit.

Källa: liverpool.no