Ber om hjälp från Premier League

Bild till nyheten Ber om hjälp från Premier League
Jürgen Klopp vill se att matchen mot Newcastle flyttas.

Liverpools manager Jürgen Klopp önskar att Premier League ska göra mer för att hjälpa de engelska klubbarna i de europeiska cuperna. Det holländska fotbollsförbundet flyttade till exempel en hel omgång för att Ajax skulle få mer tid att förbereda sig inför semifinalen i Champions League.

– Den holländska ligan hade ett problem för alla matcher ska spelas samtidigt under de två sista omgångarna där. Ajax skulle spela på söndagen och sedan på tisdagen. Det är klart att det vore tufft för dem om det inte gjordes någon ändring. Jag tycker att Premier League borde stötta de engelska lagen på samma sätt. Vi har nu fyra lag i semifinal i de europeiska cuperna, vilket är ett högt antal, säger Klopp till Independent.

– Kan det genomföras? Jag vet inte. Vi skrev på ett stort kontrakt med de som sänder TV. Vi vill å ena sidan ha deras pengar och å andra sidan funderar det inte alltid. Om det är möjligt så bör klubbarna få hjälp. Det hade betytt mycket om vi kunde spela mot Newcastle sent under lördagskvällen istället för 12:30.

– Det Nederländerna gör är inte möjligt i alla länder. När hela världen följer matcherna och du har signerat dessa stora kontrakt för TV-rättigheter, då vet jag inte om det är möjligt. Det hade varit bra för oss om det var möjligt.


3 kommentarer

    Stöd våra sponsorer