Tidningskollen: Bästa titelracet i historien

Bild till nyheten Tidningskollen: Bästa titelracet i historien
Engelsk media var mycket imponerade efter segern mot Cardiff.

Neil Jones, journalist för Goal, menar att segern inte var övertygande men påpekade samtidigt att resultatet övervägde insatsen.

– På en dag där Jürgen Klopps mannar helt enkelt behövde vinna - då gjorde dom det. Det var inte något finlir, det var inte allt för övertygande, men det räcker ändå. Under denna period av säsongen så är allt okej vid tre poäng, skriver Jones.

David Lynch i The Evening Standard's hyllade mentaliteten i Klopps lag och menade att detta var en sådan match där tidigare Liverpool-lag hade misslyckats.

– Med deras fysiska, disciplin och återfunna vilja tack vare nytänt hopp om överlevnad så var detta Cardiff ett typiskt kryptonit för tidigare upplagor av The Reds.

– Det var inte snyggt, faktum är att det inte alltid har sett snyggt ut under säsongen, men att spela fin fotboll är inte viktigt när det kommer till att vinna ligor. 

Ian Ladyman förklarar i The Mail varför det var förståeligt att Liverpools insats inte var på topp.

– Detta var inte Liverpool när de är som bäst. Det är svårt att spela på din högstanivå under detta skede av säsongen.

– Det är i detta skede, med en hel drös matcher i ryggen, som det verkligen börjar kännas vilka krav den moderna engelska fotbollen ställer på spelarna. 

BBC Sports Dafydd Pritchard valde att benämna Liverpool som en segermaskin.

– Liverpool är en solid, tålmodig segermaskin dessa dagar - de fem senaste vinsterna i ligan har kommit tack vare mål i den andra halvleken.

– Klopps lag tog kommandot direkt, gjorde bollen till sin och tryckte ner motståndarna i deras egna planhalva.

Dave Usher i ESPN berömde ett vad han menar var ett moget Liverpool som fortsätter att hålla nerverna i styr under slutspurten.

– Mognaden i detta lag fortsätter att imponera. Liverpools supportrar kanske är nervösa, men spelarna ser verkligen inte ut att vara det.

Det var mycket diskussioner i pressen om titelracet efter att både Manchester City och Liverpool vunnit återigen.

Mark Odgen i ESPN menar att detta är det bästa titelracet i engelsk fotbollshistoria. 

– Detta City- och Liverpoollag är nog en del av det bästa titelracet i historien. 

– Inget av lagen ser ut att vika ner sig och de båda har varit skoningslösa under de senaste veckorna. Liverpool håller hoppet uppe och jämna steg med City efter att ha vunnit de sex senaste ligamatcherna.

Chris Bascombe i The Telegraph liknade titelracet vid en straffläggning.

– Det känns som att kampen om Premier League-titeln är en straffläggning som gått till sudden death.

Barney Ronay skriver i The Guardian att inget av lagen kommer att förlora titeln och menar att båda lag förtjänar inget annat än respekt för vad deras insatser.

– Detta år kommer ligan inte att förloras, den kommer att vinnas av det lag av dessa två som i slutändan är "the winningest".

– Ligan har två mästarlag redan nu. 

Neil Jones skriver att om Guardiolas lag tar sig igenom de två kommande matcherna med sex poäng så har de spelat hem titeln.

– Slå Manchester United och sedan Burnley på söndag, då är det svårt att tro att Pep Guardiolas mannar kommer att tappa poäng efter det. Den kommande veckan blir avgörande.

Liverpool Echos James Pearce hävdar att hoppet lever även om det inte blir poängtapp för de ljusblå mot Manchester United.

– Om United inte ger Liverpool några tjänster så är det ändå inte över. Hoppet lever när City har en svår bortamatch mot Burnley, Leicester hemma och sedan Brighton borta i sista omgången. 

The Mails Dominic King tror att Liverpool är i toppen för att stanna.

– När man ser på Liverpool nu känns det som en säkerhet att, oavsett hur denna säsong slutar, så kommer det inte betyda slutet på resan för laget. Detta är ett lag på väg uppåt och en välfungerande klubb som inte kommer att försvinna. 

– Se på kontrakten, se på spelartruppen och se vilken grund som är lagd. Liverpool kommer att vara en kontinuerlig titelutmanare från och med nu. Denna säsong är bara början.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer