Tidernas dyraste finalbiljetter

Bild till nyheten Tidernas dyraste finalbiljetter
Redan nu kostar biljetterna till CL-finalen i Madrid 40-50 000 kronor eller mer!

Liverpools galna vändning i den avgörande CL-semifinalen mot FC Barcelona innebär att "The Reds" är klart för sin tredje Europafinal på fyra år.

Det är de goda nyheterna.

De dåliga är att den vanlige supportern måste gräva djupt i plånboken för att kunna säkra sig en biljett till finalen. 

Svenska supporterklubben kommer inte att tilldelas biljetter till finalen i Madrid den 1 juni, så dessvärre hjälper det inte att kontakta oss. 

Så fördelas biljetterna

Den ordinarie försäljningen via biljettkontoret på Anfield är för de allra flesta "closed shop". Finallagen får cirka 17 000 biljetter var, ungefär detsamma som i Kiev ifjol. 

Men biljetterna säljs mot så kallad "credit" registrerat på ditt fancard. Alltså att man måste ha varit på alla hemmamatcher i CL tidigare under säsongen plus ett visst antal bortamatcher för att köpa. Det blir med andra ord ingen öppen försäljning.

Själva finalen spelas på Atletico Madrids arena Wanda Metropolitano som tar 63 500 åskådare.

34 000 biljetter försvinner till finallagen och cirka 4000 biljetter har gått åt i ett lotteri via UEFA (som är avslutat) och 25 500 biljetter går till lokala lag och klubbar, UEFA, spanska fotbollsförbundet, kommersiella samarbetspartners och tv-bolag. 

Se upp med svarta börsen

Som alltid på stora finaler är det en stor marknad för vidareförsäljning av biljetter. Finalen i Kiev har beskrivits som tidernas dyraste för den enskilde fotbollssupportern.

Vi tror att årets final blir ännu dyrare och det är ju definitivt medaljens baksida när stormatcher ska spelas.

Och det finns redan finalbiljetter ute till försäljning på svarta börsen. 

UEFA:s biljettpriser ligger från 700 kr (kategori 4) upp till 6000 kr (kat 1). Redan idag säljer nätsajter som Stubhub för mellan 3900 euro till 5500 euro per biljett. Alltså från 38 200 kr till 53 900 kr!

Viagogo kör med priser från 39 616 till 88 055 per styck. För flyg och övernattning. 

Finalen är alltså ingen match för folk med en vanlig plånbok.

Kollegorna på Liverpool.no har varit i kontakt med personer inom marknaden som bekräftar att det blir svindyrt om du inte har en biljett direkt från UEFA eller LFC. Det snackas om priser på £2500-3000 innan marknaden lugnat sig. 

UEFA har gått ut med varningar om att köpa från andra än officiella källor. Supporterklubben rekommenderar aldrig någon att utnyttja svarta börsen. 

Se matchen i Liverpool

Det är svårt att ge några goda råd till alla som febrilt letar en finalbiljett. Det du inte bör göra är att hoppa på något erbjudande från nätet från någon du aldrig har hört talats om. Speciellt från utländska sajter, som inte medlemmar av resegarantifonden. 

Det är inte heller särskilt smart att handla från en eller annan snubbe på Facebook.

Så använd sunda bondförnuftet! Det är mycket pengar det är frågan om och kanske är det bättre att avvakta till spelschemat släpps den 13 juni och boka en vanlig resa med Liverpooltravel.se till normalt pris inför ligastarten i höst.

Eller varför inte resa över till Liverpool och se matchen på en pub och känna på atmosfären runt finalen – och i bästa fall få uppleva när spelarna kommer hem och paraderar med "Big Ears" runt staden...

Källa: Liverpool.no


5 kommentarer

    Stöd våra sponsorer