​Stora förändringar i Champions League?

Bild till nyheten ​Stora förändringar i Champions League?
Champions League som vi känner den idag kan komma att vara ett minne blott, det hävdar flertalet medier.

UEFA planerar enligt en mängd källor att genomföra stora förändringar vad gäller upplägget för de europeiska turneringarna, något som skulle göra det ännu svårare för mindre klubbar att kvalificera sig för turneringarna.

New York Times skriver att ett förslag som värderas är att gå över till fyra grupper med åtta lag i varje grupp. Detta för att få till fler stormatcher.

Det finns även spekulationer kring att det kommer att införas ett uppflyttnings- och nedflyttningssystem mellan Champions League och Europa League. Fyra lag ska riskera att åka ur Champions League medan de fyra bästa i Europa League blir uppflyttade.

The Associated Press skriver att de 24 bästa lagen i turneringen blir automatiskt kvalificerade inför nästa säsong, oavsett hur lagen presterar i den inhemska ligan.

Det nya systemet skulle innebära att bara 4 av de 32 platserna i Champions League kommer att tilldelas lag från Europas 55 nationella ligor genom kvalspel, det skriver New York Times.

Detta skulle exempelvis ha gjort det omöjligt för denna säsongens succélag, Ajax, att kvala in till årets upplaga av turneringen då de bara slutade tvåa i sin inhemska liga förra säsongen.

Enligt New York Times ska representanter från de europeiska ligorna ha tagit del av dessa förslag i veckan och det kan alltså vara långt ifrån att de röstas igenom. 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer