Hyllar supportrarna

Bild till nyheten Hyllar supportrarna
Jürgen Klopp väljer i dagens matchprogram att lyfta fram supportrarnas betydelse för framgångarna denna säsongen.

I matchprogrammet inför dagens avgörande Premier League-omgång skrev Jürgen Klopp som följer:

"Det är inte möjligt att ignorera påverkan på matchen i tisdags kväll, men jag tror att det är upp till oss, alla oss, inte bara spelarna, att se till att vi använder detta till vår fördel. Det var en fysisk och emotionell händelse. Självklart påverkar det människor.

Den fysiska delen handlar om att vi har några fler spelare med blåmärken. När jag skriver detta är jag inte helt säker på vilka som är tillgängliga för att spela idag. Men den emotionella och mentala aspekten måste också hanteras.

Därför tror jag att förhållandet mellan supportrarna och spelarna kommer vara av otroligt viktigt. Supportrarna är vår energikälla och det är helt säkert att det kommer finnas perioder idag där vi behöver dem. Det är så viktigt att vi bara tänker på vårt lag och vad som händer på Anfield.

I tisdags brydde vi oss inte något om av som skedde utanför LFC-familjen. Allt handlade om att skapa våra egna ögonblick. Likadant idag, tack. Låt oss få det att handla om att vi, som Liverpool, finner glädjen i vad som händer just nu.

Det vi vet nu är att vår säsong inte slutar idag på grund av det som hände mot Barcelona. Men oavsett vad så är detta vår sista match på Anfield för säsongen och jag önskar att uttrycka tacksamhet för den fantastiska resa vi haft tillsammans.

Denna säsong, som inte är helt slut, har varit ett privilegium att få vara en del av. Detta betyder något för mer än bara oss själva. Om du bara kunde bry dig om dig själv, vilket slags liv är det?

Det är så många saker runt om i världen som är viktigare och mer allvarligt, det vet vi. Men det vi gör här, tillsammans med supportrarna, är att skapa glädje. Det är ömsesidig glädje, det är därför det är så speciellt. Laget presterar för supportrarna och supportrarna ger tillbaka till laget. Detta är en kollektiv upplevelse som är så positiv. Om bara resten av livet var sådant.

Jag är så tacksam för varje person som har spelat en roll i detta fram tills idag. Självklart, som jag sagt många gånger, är detta inte målet, resan går vidare, men vi kan i alla fall ta oss tiden till att vara tacksam för varandra i detta ögonblick.

Oavsett vad som sker så är vi där vi är på grund av att vi alla har gjort det tillsammans och alla har spelat en roll. Detta är Liverpool: ett stark kollektiv som lever i nuet och omfamnar glädjen som följer. Tusen tack Anfield, du är speciell."

Källa: Liverpoolfc.com.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer