Nästa match (Premier League)

Chelsea klubbmärke Chelsea (B)

söndag 22 sep 17:30

Så spelas de Afrikanska mästerskapen

Bild till nyheten

För Liverpools afrikanska trio - Mohamed Salah, Sadio Mané och Naby Keita är säsongen inte över ännu.

Det är Egypten som är värdnation för den 32:a upplagan av de Afrikanska mästerskapen. Mohamed Salah ska försöka att leda sitt land till en första titel i turneringen på hela nio år.

Liverpool har alltså tre representanter med i årets turnering i form av Salah, Mané och Keita.

Från början var det tänkt att Kamerun skulle vara värdnation denna sommar, men på grund av säkerhetsskäl beslutade det Afrikanska fotbollsförbundet att turneringen skulle flyttas och när omröstningen hölls vann Egypten. 

Turneringen spelas på sex arenor i fyra städer och pågår från 21 juni till 19 juli. 24 nationer är med och de är fördelade på sex grupper.

Grupp A: Egypten, DR Kongo, Uganda, Zimbabwe

Som värdnation är det Egypten som sparkar igång turneringen mot Zimbabwe 21 juni klockan 22:00. Deras andra match är mot DR Kongo under onsdagen 26 juni klockan 22:00 och den tredje gruppspelsmatchen spelas mot Uganda 30 juni klockan 21:00.

Grupp B: Nigeria, Guinea, Madagaskar, Burundi

Naby Keita har varit skadad under slutspurten av Liverpools säsong och går nu en kamp mot klockan om att bli spelklar till turneringen. Guinea spelar sin första match under lördagen 22 juni klockan 22:00, den andra matchen är mot Nigeria 26 juni klockan 16:30 och den sista gruppspelsmatchen, mot Burundi, spelas 30 juni klockan 18:00.

Grupp C: Senegal, Algeriet, Kenya, Tanzania

Mané och Senegal öppnar mot Tanzania 23 juni klockan 19:00, sedan väntar Algeriet torsdagen 27 juni klockan 19:00 och sedan möter de Kenya 1 juli klockan 21:00.

De övriga grupperna ser ut som följer:

Grupp D: Marocko, Elfenbenskusten, Sydafrika, Namibia

Grupp E: Tunisien, Mali, Mauretanien, Angola

Grupp F: Kamerun, Ghana, Benin, Guinea-Bissau

Från gruppspelet går de två bästa lagen från varje grupp, samt de fyra bästa treorna, vidare till åttondelsfinalerna.

I utslagsrundorna gäller som vanligt förlängning och straffar om matcherna slutar oavgjort. I bronsmatchen går det dock direkt till straffar vid oavgjort efter 90 minuters spel. 

Bannerbild