– Kanske skrämmer motståndarna

Bild till nyheten – Kanske skrämmer motståndarna
Alisson Becker öser beröm över Virgil van Dijk och menar att mittbacken är en viktig del i att laget har varit så starka defensivt.

Liverpool släppte under ligasäsongen 2018/19 endast in 22 mål och den defensiva stabiliteten är mycket tack vare Virgil van Dijk och Alisson Becker.

Alisson värvades in under sommaren och vann guldhandsken i Premier League, men han väljer att ge mycket av äran för den fina defensiva statistiken till den nederländska mittbacken.

– Han ger laget och spelarna mycket självförtroende. När du har Van Dijk - jätten - på planen så skrämmer det kanske motståndarna. För mig är han något alldeles speciellt, säger Alisson till Liverpoolfc.com.

– Jag har duktiga försvarare framför mig. Joel Matip, Joe Gomez, Dejan Lovren. Alla har gjort ett bra jobb denna säsongen. Virgil har dock något speciellt, han är en bjässe.

Efter en fantastisk debutsäsong menar brassen att han verkligen trivs i klubben.

– Jag koncentrerar mig under varje match och under varje dag. Jag jobbar hårt för att göra mitt bästa och för att inte tänka på de förändringar som att flytta till ett nytt land och en ny stad innebär. Jag är väldigt nöjd här. 

– Klubben är toppen. De förväntningar som jag hade har uppfyllts. Jag är glad över att vara här, med en strålande manager, strålande spelare och strålande supportrar. Jag glädjer mig för att gå till jobbet varje dag och ge allt för laget, supportrarna och min familj. Jag vill uppnå något stort med klubben. 

– Fotbollen är inte alltför olik den jag spelade i Italien och Brasilien. Jag spelar för landslaget och då möter man alla typer av spelare. Att komma till Premier League var ett steg upp i min karriär.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer