– Vi ska bli beroende av titlar

Bild till nyheten – Vi ska bli beroende av titlar
Jürgen Klopp hoppas att spelarna ska bli beroende av att vinna titlar efter de magiska dygnen i Madrid och Liverpool för fem veckor sedan.

Den 52-årige tysken vann sin första titel som Liverpoolmanager den 1 juni och klubbens första sedan Ligacupvinsten under Sir Kenny Dalglish 2012.

När han på lördagen återvände till jobbet på Melwood för att kicka igång försäsongen återupprepade han vad han har sagt hela året:

Detta är bara början!

– Det handlar inte om vara glad och nöjd över att ha vunnit Champions League. Det finns så mycket att fightas om framöver, sa han till Liverpool Echo.

– Vi har smält hur det det känns. Vi spelade finalen, vi vann finalen, vi kom tillbaka till staden, vi såg staden, vi såg människorna – och det är något som du kan bli beroende av.

– Du vill uppleva den känslan mycket oftare.

– Det var väldigt speciellt och något man aldrig glömmer, men det är något som man kan tänka tillbaka på när karriären är över. Ingen kan ta det ifrån dig.

– Men medan karriären fortfarande pågår så måste man använda det till att ta sig till nästa nivå och starta om på nytt igen. Det kommer att bli en annan säsong. Men allt är positivt från början.

– Nu går vi vidare. Det är inte som: "God morgon, vi har vunnit Champions League"! Det är något som ger oss bättre självförtroende, vilket är viktigt. Men om du bara använder självförtroendet så har du ingen chans.

– Det är stor skillnad mot för ifjol. När jag mötte folk och de ville ha en bild så sa de alltid: "Oh, sorry" eller "Otur", men nu är det annorlunda. Det känns bättre än vad jag förväntade mig. Det är länge sedan jag vann något så jag visste inte hur jag skulle reagera. Men allt är bara bra.

– Semester är alltid efterlängtat efter en lång och intensiv säsong. Alla förstår att du behöver ett break. Och det var tillräckligt länge för att ladda batterierna och vilja köra igång igen.

Klopp välkomnade också 17-årige mittbacken Sepp van den Berg till klubben. Det enda nyförvärvet hittills i sommar, inköpt från PEC Zwolle för £1,5m.

– När du står framför honom så tänker du: "woop!" Bara nederländare är längre än mig och så Joel Matip. Och så har han ett tyskt förnamn – Sepp. Du måste fråga honom vad det kommer ifrån!

– Han är en stor talang, men samtidgt en ung grabb. Vi har redan ett bra lag, men han ville ta sig an utmaningen och komma hit. Jag är väldigt glad för hans skull. Det första intrycket är riktigt bra och jag är glad över att han är med oss.

Kvartett nyförvärv

För övrigt tyckte Klopp att det var skönt att återse friska och fräscha spelare. Ett exempel är Alex Oxlade-Chamberlain.

– Om Ox kan hålla sig frisk är han som ett nyförvärv för oss. Detsamma gäller Rhian Brewster. Han är en stor talang och vi ser fram emot att få jobba med honom på träning. Han kommer att spela en viktig roll för oss och vi har planerat en viktigt roll för honom. Så – en ny spelare, tillägger managern.

Joe Gomez blir också som en ny spelare, precis som Adam Lallana. Om dessa grabbar kan hålla sig skadefria så blir det helt annorlunda för laget än ifjol eftersom de har äkta kvalitet.

Under lördagen genomgick spelarna en massa fystester, innan det riktiga träningspasset på söndag. Redan på torsdag väntar den första träningsmatchen mot Tranmere på Prenton Park. 

– Att möta ett League One-lag efter bara några dagars träning blir en tuff utmaning. Därefter följer Bradford och sedan ska vi bara köra på.

– Du spelar matcherna, inte bara för att uträtta något under 90 minuter, utan också för att du vill se framgång, lidelse och allt det där. Vi måste vara i form tidigt. Vi startar ligan med match mot Norwich på en fredag kväll. Vi måste vara redo och det är inte den enda match vi förbereder oss för, avrundar Klopp.

Kolla in 58 bilder från första dagen HÄR!

Källa: Echo, Liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer