Klopp om Origis förlängning

Bild till nyheten Klopp om Origis förlängning
Jürgen Klopp berättar varför Divock Origis kontraktsförlängning är en så kallad "win-win-situation" för bägge parter.

Under onsdagen skrev Divock Origi på ett nytt långtidskontrakt med Liverpool. Manager Jürgen Klopp är mycket nöjd över att ha säkrat spelarens tjänster under de kommande åren.

– Jag tycker verkligen att det är en win-win-situation. Det är en berättelse som egentligen bara fotbollen kan skriva.

– Jag kommer aldrig att glömma situationen mot Everton (under 2016), när Funes Mori tacklade fult och fick rött. Divock var i sitt livs form och alla var så positiva för hans framtid och sedan händer sådana saker. 

– Vi vet att sådana saker kan hända, men när man ser det och märker hur mycket det kan påverka en karriär så är det väldigt ledsamt. Han hade problem med sin fotled under väldigt lång tid och när han kom tillbaka var laget i en otrolig form.

– Det var inte lätt att komma tillbaka vilket gjorde att han inte kunde få tillbaka sitt självförtroende. Han lämnade på lån till Wolfsburg och det fungerade inte riktigt, sedan kom han tillbaka, funderade på att lämna och sedan startade säsongen och ja, jag skulle inte kalla det ett mirakel, men det är en fin del av berättelsen. 

– Han växte och växte och växte. Man kunde se det på träning: "Wow!" Han fick spela en del matcher som vänsterytter, vilket inte är hans naturliga position, men han kan spela på ett specifikt sätt, ett väldigt offensivt sätt.

– Sedan såg man på träning att han var redo för att spela som nia igen. Han kom tillbaka och gjorde sina mål. Det hjälpte såklart, han gjorde en hel del otroligt viktiga mål och nu är vi här.

– Vi ville att han skulle skriva på nytt kontrakt. Något som var bra var att han ville detsamma. Han insåg att han haft en tuff period men att vi aldrig gav upp honom. Nu är han en fantastisk spelare igen så det är härligt att ha honom här. Jag är väldigt, väldigt glad över förlängningen.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer