Vem blir backup till Robbo?

Bild till nyheten Vem blir backup till Robbo?
Jürgen Klopp har inte beslutat om klubben ska köpa in en ersättare till Alberto Moreno. Lösningen finns kanske redan inom truppen.

Att Andy Robertson är given startman på vänsterbacken råder det ingen tvekan om.

Men vad händer om skotten går sönder och blir borta en längre tid?

Under pre-season laborerar Klopp med två talangfulla 19-åringar; scousern Adam Lewis och fransk-algeriern Yasser Larouci som gjort det bra ifrån sig i de inledande träningskamperna.

– Vad kan jag säga? Jag har redan sagt att vi måste tänka på allt och kanske gör vi inte något, men det får vi titta på, uttalade sig Klopp efter söndagsmatchen. 

– Självklart måste vi titta på allt som sker runt oss. Vi har förlorat en vänsterback och idag så är det två ganska unga grabbar i den positionen och i tillägg har James Milner också spelat där.

Under 2019 har Klopp föredragit att spela James Milner på vänsterbacken de få gånger som Robbo var skadad. Alberto Moreno, som blev klar för Villarreal i förra veckan, startade bara fyra matcher den gångna säsongen.

En annan högst tänkbar lösning kan vara Joe Gomez och Nathaniel Clyne, som båda har rutin från höger- och vänsterflanken.

Clyne avslutade exempelvis utlånet i Bournemouth i våras som vänsterback.

Vad tycker du? Köpa eller satsa på det som redan finns i truppen? Logga in och kommentera.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer