– Hungrigare än någonsin

Bild till nyheten – Hungrigare än någonsin
Simon Mignolet om rollen som backup-målvakt och suget efter att vinna fler titlar.

Jürgen Klopp och flertalet stabmedlemmar har under den gångna säsongen berömt Simon Mignolet för sin inställning och professionalitet trots utebliven speltid. 

– Först och främst så får man bara beröm när man förtjänar det. Jag är glad över att de har sett mig. Jag jagar det inte. Men det är kul att de nämner det, de måste inte göra det, säger Mignolet till klubbens officiella hemsida.

– Det enda jag kan göra är att hjälpa laget så gott jag kan, om de sedan uppskattar det och ger mig beröm så är det såklart bra. Det viktigaste är att laget vinner matcher och titlar, det är vad vi gjorde förra säsongen vilket vi är väldigt nöjda med.

– Förhoppningsvis kommer det arbete som vi lägger ned under försäsongen hjälpa laget och klubben att vinna ännu fler titlar. I slutändan är det just därför som man får betalt som fotbollsspelare. 

– Det är vad jag försöker att göra - jag försöker att göra allt jag kan eftersom att det är det som jag får betalt för. Det är mitt jobb och något som jag alltid kommer att göra. 

Mignolet har på grund av en målvaktskris, där Alisson saknas på grund av sitt medverkande i Copa America, Caoimhin Kelleher är skadad och Kamil Grabara lämnat för Huddersfield på lån,  fått en mer ansvar på sina axlar under försäsongen.

– Det handlar om att vara på topp under varje dag, inte bara på planen utan även utanför. Vi har en del unga målvakter med oss. Andy (Lonergan) har anslutit för att träna med oss och han är mer erfaren och kommer därför att kunna hjälpa mig på ett bra sätt.

– De unga spelarna kommer att se hur det är att leva och jobba som en professionell fotbollsspelare. När man spelar för Liverpool Football Club handlar det om att alltid vara på topp. Talangen som vi har i truppen kommer att höja den nivån.

– Jag har gjort detta under hela min karriär och jag kommer att fortsätta med det. Det enda man kan göra är att vara professionell och göra sitt bästa. 

Belgaren menar att laget är hungrigare än någonsin efter att ha vunnit Champions League-finalen i Madrid.

– Hungern har alltid funnits där. När man spelar fotboll vill man vinna. 

– Vi har lärt oss hur det känns att vinna något. Nu vet vi vad vi kan se fram emot. 

– Firandet har gjort oss ännu hungrigare att få uppleva det igen. Nu har vi erfarenheten också om vi väl når till en sådan situation. Det kan bli en väldigt spännande säsong för vår del och förhoppningsvis kan vi vinna ännu fler titlar. 


8 kommentarer

    Stöd våra sponsorer