Sturridges kaxige arvtagare

Bild till nyheten Sturridges kaxige arvtagare
Oprövad 19-åring får uppdraget att fylla skorna efter Daniel Sturridge. – Jag vill inget hellre än att återgälda managerns tro på mig, säger Rhian Brewster.

Vid flera tillfällen har Jürgen Klopp uttalat sig om sina förhoppningar till den unge och kaxige anfallaren. Den 52-årige tysken verkar säker på att Brewster är redo att kliva in på de stora scenerna.

– Han har sagt det några gånger nu och jag vill inget hellre än att återgälda hans tro på mig, säger Rhian till Liverpoolfc.com.

– Det är ok att han säger det, men det är upp till mig att gå ut och göra det. Och jag ser fram emot att få göra det.

– Det är förstås tråkigt att Daniel (Sturridge) är borta, men det är en möjlighet för mig och förhoppningsvis kan jag fylla hans stora skor. Han är ingen dålig spelare!

Brewster har fått bästa tänkbara start på pre-season med tre mål på de två inledande matcherna, visserligen mot League One och League Two-motstånd i form av Tranmere och Bradford. 

Men likafullt har han visat prov på sina omtalade instinkter som målskytt.

– Men här i USA väntar Dortmund, Sevilla och Sporting, tillägger han.

– Det blir en tuff uppgift, men det blir också bra att få fler minuter i den här hettan. Förhoppningsvis kan jag göra fler mål och pusha vidare.

Brewster genomförde sin långa skaderehabilitering på Melwood, så att han snabbt kunde integrera sig med övriga truppen. Det beslutet genererade i en Champions Leauge-medalj den 1 juni. 

Men trots alla skriverier är det ett faktum att den giftige anfallaren fortfarande inte har gjort en enda tävlingsmatch i Liverpooltröjan.

Han är redan en populär medlem av truppen och den unge Londongrabben, som lockades över från Chelseas akademi för fyra år sedan, njuter över att vara helt skadefri och ingå i bossens framtidsplaner.

– Det är bra att lära känna varandra på lägret, inte bara på planen utan även utanför. Vi umgås, vi spelar bordtennis, vi spelar biljard, vi spelar dart, vi äter tillsammans och vi ser "Love Island" tillsammans. Det är bra för sammanhållningen och jag tror att det kommer att hjälpa oss när säsongen startar, avslutar Brewster.

Klopp om Rhians möjligheter

– Premier League är Premier League och vi måste se till att han är redo för det. Vi tror att han är redo, för att vara ärlig, men vi behöver kolla upp när, hur ofta och liknande.

– Han var borta under lång tid, men är en fantastisk spelare och vi har kämpat väldigt hårt för att få honom och behålla honom. Nu är han här och jag tror att han ser sin chans. Den finns där och det är väldigt bra.

– Han är en exceptionell pojke och spelare och det ska bli väldigt spännande att följa honom i framtiden, men det finns ingen press.

– Jag tror att han kan hantera pressen eftersom han har ett stort självförtroende. Men för att bli en striker i Premier League så måste du kunna missa en målchans inför 50 000, lyssna till oljudet, och gå vidare. Klarar du det så har du en bra chans att bli en riktig "big gun".


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer