Rapport: Knapp förlust mot Dortmund

Bild till nyheten Rapport: Knapp förlust mot Dortmund
Det blev förlust med uddamålet när de röda ställdes mot Borussia Dortmund inför 40000 åskådare på Notre Dame Stadium.

PREMATCH

Jürgen Klopps gamla lag, Borussia Dortmund, stod för motståndet i Liverpools första träningsmatch under USA-turnén.

Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Gini Wijnaldum, Andy Robertson och Virgil van Dijk var tillbaka i truppen efter semestern. Adam Lallana och Bobby Duncan tvingades stå över på grund av skada.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpool började matchen skakigt och stod för flertalet tekniska misstag. Den svaga starten bestraffades genom att de gultröjade tog ledningen redan efter fyra minuter efter att Joel Matip stått för en svag rensning i eget straffområde. Pablo Alcacer målskytt för Dortmund.

Efter målet vaknade de röda till liv och skapade under en kort period flertalet målchanser men utan lycka i det sista avgörande momentet.

Alex Oxlade-Chamberlain var på spelhumör och stod för många fina aktioner på mittfältet.

Harry Wilson skulle kvittera för Liverpool efter fint förarbete av Ryan Kent som släppte Fabinhos passning mellan benen och friställde därmed walesaren som säkert satte bollen i nät. Målet kom efter 35 minuter.

Precis innan halvtidsvilan skapade Dortmund deras andra målchans för matchen, men Simon Mignolet räddade på ett fint sätt vilket innebar att lagen gick av planen vid ställningen 1-1 efter den första halvleken.

Halvlekens spelare enligt skribenten: Ryan Kent och Alex Oxlade-Chamberlain.

ANDRA HALVLEK

Jürgen Klopp valde att skicka ut samma manskap till den andra halvleken.

Borussia Dortmund klev ut efter pausvilan och dominerade bollinnehavet och satte tryck offensivt. Det skulle ge utdelning åtta minuter in i halvleken när Thomas Delaney satte bollen i öppet mål efter att ha blivit frispelad i straffområdet.

Dortmunds anstormning fortsatte även efter 2-1-målet och de skulle även göra 3-1 kort därpå. Återigen var det ett inspel från högerkanten in i mitten av straffområdet som nådde en gulklädd som kunde sätt bollen i nät.

Direkt efter målet genomförde Klopp tio byten. Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Woodburn, Jones, Brewster och Lewis äntrade planen.

Efter 74 minuters spel gick Ben Woodburn till marken i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Unge Rhian Brewster klev fram och slog en stensäkert straff i det högra krysset. 3-2.

Simon Mignolet stod för en jätteräddning i matchens slutskede och förhindrade att Dortmund kunde utöka sin ledning.

När domaren höjde händerna i luften och blåste av matchen stod det fortfarande 3-2 till de gulklädda och det blev alltså en förlust i Indiana för Liverpools del. Nu väntar Sevilla härnäst.

Halvlekens spelare enligt skribenten: Mignolet, Brewster