– Kommer aldrig spela för Liverpool mer!

Bild till nyheten – Kommer aldrig spela för Liverpool mer!
Bobby Duncans agent går till stenhårt angrepp mot Liverpool FC i ett öppet brev – och får svar på tal av Jamie Carragher.

Agenten Saif Rubie anser att LFC kör med falska löften sedan klubben nobbat hans klient Bobby Duncan från att lånas ut eller säljas.

Under gårdagen rapporterades att italienska Fiorentina hade lagt ett bud, men att klubben inte har någon önskan att sälja den 18-årige anfallaren, som gjorde 25 mål för U18-laget ifjol och nu är uppflyttad till U23.

Så långt allt väl. 

Men nu har agenten valt att publicera ett öppet brev till ledningen på Twitter och som även Duncan själv har publicerat på sitt eget konto.

"Det har sagts mycket de senaste veckorna om Bobby Duncans framtid i Liverpool. Detta var sista droppen när det kommer till Liverpools uppförande och att förhålla sig till Michael Edwards. För några månader sedan, innan säsongen var slut, hade Bobby möten med klubbledningen och bland annat akademidirektören Alex Inglethorpe.

"Det blev då klargjort att Bobby inte var nöjd i Liverpool av olika anledningar och Alex inviterade oss då till att skaffa fram anbud så att Bobby kunde lämna klubben", skriver Rubie.

"Med det i åtanke har vi funnit klubbar som är beredda att hämta Bobby på ett säsongslångt lån och investera tid för att utveckla Bobby med en option om köp för 1,5 miljoner pund, något som är en stor avkastning för klubben för en spelare som aldrig kommer att spela för Liverpools förstalag och som inte vill vara kvar där."

"Klubben och Michael Edwards specifikt gjorde det klart att ett sådant avtal inte skulle fungera. Så då jobbade jag och de andra runt mig ännu hårdare och fick ett avtal på bordet med lån och ett löfte om köp efter fem matcher från start och med en högre övergångssumma än tidigare och en vidareförsäljningsklausul för Liverpool."

"Michael Edwards tror inte att han kommer att få de matcherna och har till och med nekat att snacka med klubbens sportdirektör, som anser att de kan hjälpa till att utveckla honom. Så om han inte tror på spelaren och han aldrig kommer att spela för Liverpools förstalag, varför vill man då behålla en spelare på det sättet?"

"När man lägger allt åt sidan: den verkliga orsaken till att Bobby missade U23-matchen (mot Southampton) i måndags är att han har fått några mentala hälsoproblem på grund av all stress klubben har satt honom under."

"Stress att han har fått höra att han kan lämna, men sedan gör de det de kan för att tvinga honom kvar mot hans vila. Inte bara tjänar han lite, han har också bara en säsong kvar av kontraktet efter denna och Liverpool har sagt att han inte kommer att få ett nytt.

"Bobby har inte lämnat sitt rum på fyra dagar på grund av detta och kommer aldrig att återvända till Liverpool igen – och mitt enda bekymmer är hans mentala hälsa och hur han mår.

"Liverpoolhiearkin har visat noll hänsyn till detta och till och med gått så långt att de skriftligt vill straffa honom och tvinga honom att bli kvar till januari och längre för att lära honom en läxa.

"Detta är inget värdigt uppförande av en klubb med Liverpools rika historia och där en av deras största spelare Steven Gerrard råkar vara Bobbys kusin.

"Det är en sorglig situation när en klubb som Liverpool kan slippa undan med att mentalt härska och ödelägga livet för en ung kille som Bobby.

"Jag vet en sak med säkerhet och det är att han aldrig kommer att gå tillbaka och han är på så låg lön att böter ändå inte kommer att göra någon skillnad.

"I denna situation är allt som betyder något spelarens hälsa, något som Michael Edwards i detta fall helt har ignorerat på grund av sin envishet. Han har till och med kallat Bobby barnslig när han i verkligheten har stora problem mentalt, fysiskt och känslomässigt på grund av detta – och jag hoppas verkligen att hans erfarenhet inte kommer att drabba andra unga spelare.

Jamie Carragher, idag uppskattad expert på Sky Sports och krönikör på Telegraph, är en som har valt att besvara inlägget på Twitter.

"Jag känner Bobby och hans familj väl. Han är ung och i den åldern då alla vill att allt ska hända på en gång. Han fick spela för förstalaget under pre-season, något som är en bra start – och han borde pröva att utveckla sig denna säsong och kanske sitta på bänken i Caraboa Cup. Det borde vara rådet du ger din klient", skrev Carra,

Agenten Rubie kontrade med att fråga om Carra vill ge några råd om att spotta på människor från en bil och hänvisar till händelsen som gjorde att den förre Liverpoolbacken blev avstängd från sitt jobb på Sky Sports för två år sedan.

Rubie fick snabbt ett nytt svar från Carra:

"Jag gjorde ett stort misstag och beklagar det. Jag skadade mig själv mer än någon annan. Du har gjort ett stort misstag och skadar dig själv, men ännu viktigare en ung kille i början av sin karriär. Att slänga in Stevie Gerrards namn i brevet är också pinsamt."

Fortsättning lär följa på denna minst sagt generande historia för agenten, Bobby och LFC...

Källa: Echo, Twitter, liverpool.no


29 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer