– Får inte påverka vår intensitet

Bild till nyheten – Får inte påverka vår intensitet
Jürgen Klopp menar att laget inte får tappa i intensitet på grund av landslagsuppehållet, men påpekar samtidigt att han tror att de är tillräckligt starka mentalt för att inte låta det hända.

Under lördagen tar Liverpool emot Newcastle hemma på Anfield. I matchprogrammet skriver Jürgen Klopp om hur viktigt det är att laget bibehåller den intensitet i spelet som fanns där innan landslagsuppehållet

"Inför uppehållet hade vi en bra period. Prestationerna mot Arsenal och Burnley var högkvalitativa både individuellt och som lag. Landslagssamlingen kan störa ett sådant momentum, så därför måste vi alla vara fullt fokuserade," skriver Klopp.

"På grund av landskamperna har vi fått begränsad tid att förbereda oss inför den här matchen med hela truppen samlad. Jag vet att vi inte är det enda lag som påverkas av detta, men det påverkar."

"Det viktiga är att vi fortsätter med de saker som vi gjort tidigare. Hårt arbete, göra rätt saker, vara outtröttliga, hålla ihop och allra viktigast - en hög intensitet i allt vi gör."

"Att vara ifrån varandra ett tag kan påverka förberedelserna och därmed rytmen, men jag skulle säga att vi har en mentalitet och karaktär som är tillräckligt bra för att parera detta. Det viktigaste är att uppehållet inte får påverka vår intensitet."

Klopp valde också att lyfta fram supportrarnas roll i att hjälpa laget mot tre nya poäng.

"Det känns som att det var längesen som vi alla var samlade för match på Anfield, så jag är säker på att alla som kommer hit idag gör det med ett "game face".

"Jag har tidigare pratat om matchen mot Newcastle förra säsongen. En sak jag tog med mig från den var hur deras supportrar stöttade sitt lag. Jag är ganska säker på att det kommer se likadant ut på bortasektionen idag."

"Så, precis som att spelarna måste höja prestationerna för att slå detta Newcastle, så måste även vi andra göra det."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer