Norwich skrällde mot City

Bild till nyheten Norwich skrällde mot City
Norwich City gav Liverpool en boost i ligaspelet genom att besegra Manchester City under lördagskvällen.

Liverpool vann tidigare under lördagen mot Newcastle hemma på Anfield och utökade därmed avståndet till de största rivalerna om guldet, Manchester City, till fem poäng.

Under kvällen hade Manchester City chansen att knappa in på Jürgen Klopps manskap när de ställdes mot Norwich på hemmaplan - det gick dock inte som planerat.

Norwich hade efter en halvtimmes spel skaffat en tvåmålsledning efter mål av Kenny McLean och Todd Cantwell. Precis innan halvtid kom dock reduceringen för bortalaget genom en helt omarkerad Sergio Agüero i straffområdet.

Vad som såg ut att vara starten av en vändning för Guardiolas manskap blev istället till 3-1 till Norwich fem minuter in i den andra halvleken. En grov miss av Otamendi, där han blev av med bollen, ledde till att Buendia kunde spela fram Teemu Pukki som fick öppet mål och hemmalaget hade återigen en tvåmålsledning.

Manchester City kom inte alls upp i nivå och när man förväntade sig en forcering för att vända matchen så lyckades de inte skapa några rejält farliga målchanser förrän i matchens absoluta slutskede. Då reducerade Rodrigo till 3-2 med ett skott utifrån. Mer blev det dock inte - Norwich höll ut och tog hem alla de tre poängen.

Efter fem spelade omgångar står nu Liverpool på femton poäng och Manchester City på tio.