Målrik kryssmatch för U23

Bild till nyheten Målrik kryssmatch för U23
Liverpool U23 tog emot Derby County på akademien i Kirkby under lördagen.

Liverpool U23 mötte under lördagseftermiddagen Derby County i en målrik match som slutade 3-3.

Rhian Brewster blev utbytt tidigt efter att Divock Origi tvingats kliva av i seniorernas match mot Newcastle. Detta för att vara säkra på att den unge anfallaren inte skulle åka på en skada.

Brewster måste vara redo att vara en del av matchtruppen mot Napoli på tisdag om Origi inte kan spela på grund av sin ankelskada.

Kort efter att laget genomfört bytet tog de ledningen. Kapten Curtis Jones spelade fram Elijah Dixon-Bonner som satte 1-0.

Derby fick sedan straff, men skottet från elva meter räddades av Ben Winterbottom som gjorde sin debut i Premier League 2. Trots straffmissen så lyckades bortalaget kvittera innan paus genom Max Bird.

Efter pausvilan svängde matchen fram och tillbaka. Jones dikterade hemmalagets offensiva spel och Pedro Chirivella fick en möjlighet men träffade ribban. Även Derby skapade lägen men Winterbottom stod emot.

Bortalaget skulle dock ta ledningen efter timmen spelad efter ett skott av Morgan Whittaker. De röda behövde inte lång tid för att hitta en kvittering - 2-2 kom via ett självmål av Jordan Brown.

Jones fortsatte att imponera och skulle själv sätta 3-2 till hemmalaget efter en assist av supertalangen Harvey Elliott.

Det blev ett sista mål i matchen och det kom för Derby. Sepp van den Berg tog en duell med Josh Shonibare som gick i marken trots väldigt lite kontakt, det räckte dock för att domaren skulle peka på straffpunkten. Denna gång begicks inga misstag och straffen konverterades, vilket innebar 3-3.

Matchen slutade 3-3 och de bägge lagen fick nöja sig med varsin poäng.

Liverpool U23: Winterbottom, Williams, Gallacher, Hoever, Van den Berg, Chirivella, Elliott, Dixon-Bonner, Brewster (Longstaff 15), Kane, Jones.

Ej utnyttjade avbytare: Atherton, Boyes, Clayton, Larouci.