Rapport: Tung torsk i Neapel

Bild till nyheten Rapport: Tung torsk i Neapel
Liverpool åkte på en tung förlust mot Napoli. Italienarna knep alla tre poäng i kvällens 2-0 seger hemma på San Paolo.
FÖRSTA HALVLEK

Matchen startade som väntat i ett intensivt och högt tempo. Både Napoli och Liverpool anföll snabbt och finurligt samtidigt som båda lagen försvarade väl.

I den 7:e minuten fick Napoli ett farligt trippelläge där Adrian gjorde två riktigt kvalificerade räddningar men där bollen letade sig in i mål till sist, målet avvinkades dock för offside och ställningen var fortsatt 0-0.

Liverpool hade två bra lägen i den första halvleken; Mané kom loss efter en vunnen boll på mitten där Napolikeepern räddade bollen till hörna och Firmino fick halvlekens farligaste läge i den 42:e minuten där brassen nickade bollen strax utanför stolpen.

Napoli spelade ett stabilt och disciplinerat försvarsspel och lämnade inga ytor för The Reds. En jämn men intensiv första halvlek slutar mållöst.

ANDRA HALVLEK

Liverpool tar tag i taktpinnen i den andra halvleken och visar att man är det bättre laget men det var ändå Adrian som stod för dagens delikatess i den 49:e minuten när Mertens möter ett perfekt inlägg två meter från mållinjen och vår spanjor gör en magisk räddning.

Därefter var det mycket Liverpool och de flesta satte nog 0-1 i blocket när Mané och Salah sprang loss och kom två mot en, men Mané misslyckades med en tillsynes enkel passning och anfallet rann ut i sanden.

The Reds fortsatte trycka på och det kändes som det hängde ett rött mål i luften men i den 80:e minuten fälldes Callejon klumpigt av Robertson och italienarna fick en straff. Mertens förvaltade den väl, 1-0 till Napoli.

Liverpool försökte trycka på de sista minuterna men istället kunde Llorente rulla in 2-0 på tilläggstid och förlusten var ett faktum.

Matchen slutar 2-0 till Napoli och Liverpool får åka tillbaks till England med en tung förlust i bagaget. Nu är det bara att ladda om inför Chelseamatchen till helgen.