Senaste nytt inför Arsenal

Bild till nyheten Senaste nytt inför Arsenal
Irländske keepern Caoimhin Kelleher får sin Anfield-debut mot Arsenal. Rhian Brewster och Curtis Jones står också på tur att få starta och på mitten blir det troligen trion Ox, Lallana och Keita. Se video + referat från Pep Lijnders presskonferens.

Om ambitionerna i Ligacupen

– Vi kommer att attackera den här turneringen och vi är bara en match från kvartsfinal. Vi vill ha kvalitet och identitet i vårt spel och då är det viktigt att få in fräscha spelare. 

Om laget mot Arsenal

– Vi måste vara starka i alla lagdelar och vårt lagval kommer att visa det.

Om Grant Xhakas bråk med Arsenalfansen

– I Liverpool säger vi att det handlar om tre saker. The Holy Trinity (Den Heliga Treenigheten) – fansen, managern och truppen. De måste vara eniga, de måste kunna förstå varandra. Arsenal vet bättre hur de ska hantera den sake (Xhaka-frågan).

– I Liverpool har vi Jordan och James som våra kaptener och behöver inte disciplinera någon.

Om Salah, Shaqiri och Matip

– Joels knä är fortfarande svullet. Han behöver tid och kommer inte att vara involverad. Han behöver vila. Shaq är tillbaka efter landslagsuppehållet. Bytet av Mo (i söndags) var bara en försiktighetsåtgärd.

Om målvaktsposten mot Arsenal

– För mig är utveckling viktigt. Du vill kunna ge spelarna en väg att utvecklas på. Adrian gjorde ett otroligt jobb för oss. 

– Men Caoimhin startade i Ligacupen så han får fortsätta.

Om Oxlade, Lallana och Keita på mitten

– I början av säsongen kunde vi behålla samma kärngrupp. Vi vill att spelarna ska komma in från bänken och göra skillnad och det har vi lyckats med så här långt. De behöver rytm så detta är ett perfekt tillfälle för dem.

Om ungdomarna får chansen

– Vi vill kunna diktera spelet (mot Arsenal), vi ska ha bollen. Vi ska fokusera på oss själva och det kräver koncentration. Låt motståndarna oroa sig över oss i stället. 

– Det är viktigt att våra unga spelarna få träna med förstalaget. Det skapar en naturlig utvecklingsmiljö för dem. De kan se med sina egna ögon att det knappast finns något kraftfullare vapen än att träna ihop med seniorproffsen.

Om Curtis Jones

– En grabb från staden och alla dessa lokala grabbar på akademin visar så mycket ambition och passion. 

Om Harvey Elliott

– Han är redo (efter att ha avtjänat två matchers FA-straff för Harry Kane-videon då han spelade i Fulham)

Om lagets rutinerade förebilder

– Om du har Millie, Henderson, Lallana, Gini och Virg, spelare som aldrig gnäller eller hittar på ursäkter, som aldrig ger upp... det finns inga bättre exempel för våra ungdomar att se upp till.

Om Oxlade-Chamberlain

– Vi vill ge honom tid. Vi vet att allt kommer om han kan behålla sin aggressivitet både defensivt och offensivt. Efter den svåra skadan han hade har vi redan sett glimtar av det. 

– Nästa steg är att klara av det i 95 minuter. Han är väldigt viktigeftersom han ger oss en helt annan dynamik när det handlar om kreativitet.

Om Naby Keita

– Vi har sett hur han kan föra bollen framåt och förvirra motståndarförsvaret.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer