Rapport: Dramaseger på Villa Park

Bild till nyheten Rapport: Dramaseger på Villa Park
Det såg länge ut att bli säsongens första förlust, men två sena mål innebar att samtliga tre poäng följer med hem till Anfield.
FÖRSTA HALVLEK

Hemmalaget tog ledningen 21 minuter in i halvleken efter en fast situation där Trezeguet satte 1-0 efter att löpt in bakom Liverpools försvarslinje.

1-0:

Några minuter senare kvitterade Liverpool genom Roberto Firmino, men målet vinkades av för offside. Efter VAR-check bedömdes anfallaren vara på fel sida med X antal millimeter och målet blev alltså bortdömt.

Firminos offsidemål:

Ännu några minuter senare var VAR inblandat igen. Sadio Mané blev stämplad i straffområdet, men efter en check från VAR-rummet blev det ingen straffspark för Liverpool.

Det var en svag halvlek för Liverpools del där de hade stora problem med att skapa rejält farliga målchanser. Aston Villa fick maximal utdelning då de gjorde mål på den enda chans de skapade under halvleken.

ANDRA HALVLEK

I den andra halvleken fortsatte problemen för bortalaget och de klara målchanserna lyste med sin frånvaro.

Knappa timmen in i matchen fick Mané ett superläge på nick, men Tom Heaton stod i vägen.

Med 25 minuter kvar av matchen agerade Jürgen Klopp från sidlinjen och bytte in Alex Oxlade-Chamberlain och Divock Origi. Mohamed Salah och Gini Wijnaldum lämnade planen.

I 73:e minuten fick Lallana ett drömläge efter en passning snett inåt bakåt, men engelsmannen missade i princip bollen och läget gick upp i rök.

Det såg länge ut att bli säsongens första förlust för Liverpool, men med två minuter kvar att spela av ordinarie tid slog Mané ett fint inlägg till Andy Robertson som satte 1-1 bakom Heaton. Äntligen fick bortalaget utdelning för dominans under hela matchen.

1-1:

Liverpools dominans skulle med sekunder kvar av matchen ge utdelning återigen. En hörna av Alexander-Arnold nickskarvades in av Sadio Mané. Målet betydde 2-1 till de, för dagen vitklädda, och tre nya poäng att ta med sig hem till Anfield.

1-2:

Det var inte den bästa spelmässiga insatsen, men tre poäng från en sådan insats är vad som brukar definiera mästare.