Tackat nej till boende i Qatar

Bild till nyheten Tackat nej till boende i Qatar
För sitt första besök i Qatar har nu Liverpool blivit tilldelade boende när klubblags-VM äger rum. Ett boende som klubben nu har tackat nej till på grund av etiska problem. ​

Det är ingen nyhet att levnadsförhållandena för migrantarbetarna i Qatar inte är bra. Trots detta får landet arrangera stora mästerskap. I somras arrangerades friidrotts-VM i huvudstaden Doha och det internationella friidrottsförbundet IAAF fick mycket kritik. 

FIFA har också fått kritik för fotbolls-VM 2020 och nu klubblags-VM. 

Liverpool ska spela semifinal och final/bronsmatch i klubblags-VM under vecka 51 i december. Nu har klubben fått ett boende tilldelat av FIFA — men har tackat nej. Det rapporterar initierade David Ornstein på The Athletic

Ornstein menar att FIFA föreslog lyxhotellet Marsa Malaz Kempinski som ligger på den konstgjorda ön Pearl-Qatar. Liverpool har, som de gör vid alla bortaresor gjort en grundlig bakgrundskoll på hotellet och kommit fram att det brister på några etiska punkter. 

Klubben var extra noga i och med att det är det första visiten till Qatar. 

Ornstein hänvisar till en granskning av The Guardian från 2018 som påpekade att Kempinskis migrantarbetare arbetade utan arbetslagar och hade en lön under minimilönen. 

Valt ett annat hotell

Hotellet lovade att de skulle tillsätta en utredning och sa att de tog anklagelserna mycket allvarligt och vidtagit åtgärder för att följa högsta etiska standard. 

Liverpool, som granskat flera dokument och rapporter angående Kempinski, har ändå valt att tacka nej. Klubben har en antislav- och människohandel-policy att förhålla sig till. 

Istället valde The Reds ett annat hotell, som ligger på fastland och är mindre oroande gällande de etiska problemen. 

Enligt Ornstein har FIFA och qatariska myndigheter varit tillmötesgående för Liverpools alla frågor. Klubben har nu gjort en rad ändringar — i logistiken, säkerheten och runt träningen — för att visiten ska bli så bra som möjligt. 


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer