Lägger sig inte i transfers

Bild till nyheten Lägger sig inte i transfers
Peter Moore jobbar helt annorlunda än sin företrädare Ian Ayre.

När klubben anställde Peter Moore för drygt två år sedan, beslutade ledningen samtidigt att han skulle få en helt annan roll som CEO än föregångaren Ian Ayre

Exempelvis är han inte ett dugg involverad i övergångar eller andra sportsliga frågor.

– Du vill inte att jag ska hålla på med dom sakerna, säger Moore till New York Times.

– I modern fotboll finns det fortfarande dagliga ledare som driver fotbollsklubbar och tar sig an transfers och förhandlingar med agenter. Men det är inte så jag anser att en modern klubb ska fungera, tillägger han.

Ett typfall är Man United, där den hårt kritiserade Ed Woodward sköter rubbet i sin roll som daglig ledare.

Moores företrädare Ian Ayre drog bland annat till Ryssland i en hel vecka i januari 2014 för att försöka slutföra affären med Dnipro Dnipropetrovsks Yevhen Konoplyanka, som gick i stöpet. 

Det skedde kort efter att han misslyckats med att försöka locka Mo Salah från Basel, som föll för locktonerna från Chelseas manager Jose Mourinho.

Andra exempel på misslyckade och väldigt tidskrävande förhandlingar var Diego Costa (Athletico Madrid), Willian (Chelsea), och Henrikh Mkhitaryan (Borrussia Dortmund) 

Däremot lyckades Ayre locka den då okände Roberto Firmino till Liverpool, efter att ha tillbringat tre dagar i Chile under Copa America. Det rapporterades inget om övergången från klubbens håll förrän det plötsligt lades ut en bild på Firmino på sociala medier, med en leende Ian Ayre iklädd Liverpooltröja bredvid. 

– Det är skillnad på input och mixing, konstaterar Peter Moore. 

– Enligt mig är det 24 timmar på dygnet och om du flyger till Santiago i tre dygn, som Ian gjorde – vilket var ok eftersom det var så organisationen fungerade då. Men vem tar hand om resten som händer i klubben? Så jag håller mig borta från det sportsliga.

– Jag vet inte och behöver inte veta vilka spelare vi tittar på. Däremot måste jag veta om vi klarar att ro nästa sponsoravtal i hamn och om förhållandet med kommunfullmäktige är bra, så att vi kan bygga vidare på våra kommersiella planer. 

– Jag måste veta om våra sociala plattformar tar hand om folket i Liverpool och om vårt juridiska team klarar sig bra. Jag driver verksamheten, avslutar Moore.

Källa: liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer