– Jag vill skriva historia med Liverpool

Bild till nyheten – Jag vill skriva historia med Liverpool
James Milner i stor intervju inför söndagens supermöte mot sin gamla klubb Man City.

Alla känner till förutsättningarna:

  • Om Liverpool besegrar Man City drygas avståndet ut till nio poäng i tabelltoppen.
  • Vid förlust skiljer det bara tre.

Med andra ord är det en riktig sexpoängsmatch som står på spel på Anfield. 

För James Milner, som hade fem framgångsrika år på Etihad innan han flyttade till Liverpool på fri transfer sommaren 2015, blir det ett speciellt möte.

Och han förväntar sig, som vanligt, en visselorkester från Cityfansen.

– Det är fotboll, antar jag. Förmodligen ses det som något positivt när du lämnar ett lag och går till en mindre klubb som inte ses som något hot. Då kan du förvänta dig ett bra mottagande när du återvänder.

– Så det är kanske något positivt att jag inte får den bästa mottagningen!

Den allsidige 33-åringen – som kickat fotboll på profesionell nivå i drygt halva sitt liv! – är bara elva matcher från att passera de 203 matcher han gjorde i Citytröjan. 

Han erkänner dock att The Citizens fortfarande har en plats i hans hjärta.

– Jag hade en härlig tid i Man City och hade turen att vinna alla stora troféer där. Jag fick spela tillsammans med många fantastiska spelare och jag blev även en bättre spelare där, säger "Millie".

– Jag har inget ont att säga om klubben. Men självklart så tänker jag annorlunda nu eftersom de är våra största rivaler, men den goda känslan finns kvar. De är en stor del av min karriär och en stor del av mitt liv också.

– Om du tänker tillbaka på var vi var när jag först skrev på och var vi är nu, så är det fantastiskt att vi har chansen att slåss om titeln.

Även om City plockade fyra av sex poäng mot Liverpool i förra säsongens möten och tog hem ligatiteln med en futtig poäng, så menar Milner att Liverpool nu både har självförtroendet och erfarenheten som krävs efter Champions League-segern.

– Dessa matcher är alltid viktiga och alltid tuffa, konstaterar han.

– När vi mötte dem på Anfield i Champions League (våren 2018, reds anm) var det en otrolig match. Det var tufft, men vi var starkast i det första mötet och fick med oss segern och i returen stod det och vägde innan vi fick vårt mål och sedan kunde vi vinna komfortabelt.

– Det sammanfattar i princip alla våra matcher mot City. De är alltid väldigt tighta och tittar du tillbaka på förra mötet (Etihad i januari) tar ju deras mål i stolpen och in, medan vårt rensas undan på mållinjen.

– Det handlar ofta om centimeter eller millimeter på den här nivån. Den förlusten var svår att smälta, men det är fotboll. Förhoppningsvis har vi lärt oss något av det.

– Vi vet hur bra de är och det kommer att bli tufft att hamna ovanför dem i ligatabellen, men vi har också visat vilket otroligt bra lag vi är.

– Att vi vann Champions League ifjol har gjort oss gott när det handlar om självförtroende och erfarenhet.

Milner har varit delaktig i några klassiker mellan Liverpool och Man City under årens lopp. Han spelade i ljusblått då lagen slogs om ligatiteln våren 2014 och The Reds vann med 3-2 på ett kokande Anfield efter ett sent mål av Philippe Coutinho.

Segern innebar att Liverpool, med Steven Gerrard som kapten och härförare, kopplade greppet om titeln. Men i slutändan var det ändå City som stod som champions.

Vicekaptenen, som är den ende i truppen som har erfarenhet av att vinna Premier League, håller med om att det måste vara en enorm besvikelse för Gerrard att han aldrig fick grabba händerna om PL-bucklan. 

– Nu, när jag spelar för Liverpool, kan jag säga att det måste vara stor besvikelse med tanke på alla år han spelade för klubben. Han hade en otrolig karriär, men att vinna ligan hade nog slagit det mesta.

– Men just den gången var jag på "andra sidan staketet". Det var en otrolig match. City låg under med 2-0 men kom tillbaka, då Phil slog till med ett sent mål efter ett ovanlig misstag av Vinny (Kompany).

Många fler titlar

– Jag minns också att atmosfären var otrolig. Vi var sedan tvungna att avsluta ligan perfekt och vi lyckades göra jobbet trots att det var några tuffa matcher som återstod.

– Och just det är något som vår manager (Jürgen Klopp) brukar prata om; att skriva vår egen historia.

– Det var också en stor anledning till att jag skrev på för Liverpool. Jag ville vara delaktig i ett nytt kapitel i en fantastiskt framgångsrik klubb som inte lyckats vinna så många troféer de senaste åren. 

– Vi vill inte bara bli ihågkomna som laget som vann Champions League en gång – vi vill att det ska vara en av många, många titlar.

– Det är attiyden i den här truppen och truppen är mer än bra nog för att lyckas med det, avslutar Milner.

Liverpool – Man City spelas på söndag, med avspark kl 17.30. Matchen visas på Viasat och Viaplay.

Källa: Thisisanfield.com


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer