Pep har inget straff att vänta

Bild till nyheten Pep har inget straff att vänta
FA kommer inte att stänga av eller bötfälla Man Citys manager trots uppträdandet mot domare Michael Oliver i förlustmatchen på Anfield.

Pep Guardiola blev vansinnig när City inte fick med sig två straffsituationer – bägge hands på Trent Alexander-Arnold – och efter matchen följde tv-kamerorna när han stegade fram till domare Oliver och hans assisterande, ruskade om deras händer och yttrade ett spydigt "Thank you so much" till var och en.

Men på presskonferensen efteråt hävdade spanjoren att han inte alls hade varit sarkastisk.

– Nej, det var jag inte. Det var "Tack så mycket". Jag sa samma sak efter Tottenham-matchen. Jag går alltid över till domarna och mina kollegor och säger "lycka till" hela tiden. 

Jojo.

Guardiola var främst upprörd över Liverpools 1-0-mål genom Fabinho i den sjätte spelminuten, som föregicks av att Alexander-Arnold 22 sekunder innan brassens kanonskott tagit bollen med handen i straffområdet i en närkamp med Bernardo Silva. 

– Fråga Mike Riley (domarbasen) och de andra cheferna (VAR-rummet i London). Fråga inte mig, sa Pep när reportrarna bad honom kommentera händelserna efter matchen.

Enligt BBC Sport kommer det engelska fotbollsförbundet, FA, inte att driva frågan vidare och Guardiola slipper påföljder i form av böter eller avstängning.


18 kommentarer

    Stöd våra sponsorer