Howe berömmer Wilson

Bild till nyheten Howe berömmer Wilson
Bournemouths manager Eddie Howe lovordar Harry Wilson och hoppas på ännu mer av honom under resten av säsongen.

Harry Wilson har fått mycket speltid i Bournemouth under säsongen och är just nu lagets näst bäste målskytt med fyra gjorda mål. Bara Callum Wilson har gjort fler. 

Mittfältaren har startat tio av de elva senaste ligamatcherna och har visat prov på fina kvaliteter, inte minst vid fasta situationer.

– Han har gjort det väldigt bra. Ibland glömmer man att det är hans första säsong i Premier League eftersom att han inte verkar påverkas alls av det, säger Eddie Howe enligt Liverpool Echo.

– Han har kommit in och attackerat matcherna. Wilson har byggt ett bra partnerskap med Adam Smith, något man kunde se särskilt väl mot Manchester United.

– Han ger oss en väldigt bra balans med sin vänsterfot på högerkanten. Han har gjort några viktiga mål för oss och med än mer tid att anpassa sig så kan han förhoppningsvis tillföra ännu mer.

Wilson har dock inte spelat samtliga 90 minuter i någon av matcherna då han ständigt blir utbytt i den andra halvleken.

– Det är mycket på grund av den fysiska belastning som följer när man spelar på kanten. Vi ber dem att göra ett jobb både offensivt och defensivt och det är ofta den positionen som behöver ett par pigga ben i slutet av en match, förklarar Howe.

– Det har ingenting med hans fysiska egenskaper att göra. Det handlar mer om att man ibland vill göra förändringar och då är kantspelare ofta de som blir utbytta.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer