– Fanns ingen bättre målvakt

Bild till nyheten – Fanns ingen bättre målvakt
John Achterberg hyllar Alisson Beckers prestationer under fjolårssäsongen och avslöjar vem som först tipsade om den brasilianska målvakten.

Alisson Beckers fjolårssäsong var makalös och målvakten vann i princip allt man kan vinna som målvakt. Han höll flest nollor i Premier League, Champions League och Copa America. 

– Man vill inte berömma honom för mycket, men om man ser på hans prestationer och har en bra blick för målvaktsspel, då ser man att han förtjänar att höra det, säger Liverpools målvaktstränare John Achterberg till Goal.

– Förra säsongen vann han allt han kunde vinna och det fanns ingen bättre målvakten därute. Jag tror inte att det finns allt för många som skulle säga emot det påståendet.

– Nu har han chansen att göra det igen och igen. Det är något som vi kommer att prata med honom om.

Achterberg berättar om vilken mentalitet de vill se hos målvakter i klubben.

– Du måste vilja vara den bästa målvakten på träning, vara bättre än de målvakterna man möter under en match. Du måste hela tiden ha drivkraften, få fem clean sheets, få tio - det handlar om att fortsätta utan att tappa fokus.

I intervjun får målvaktstränaren frågan om han minns första gången han fick upp ögonen för Alisson.

– Ja, det var faktiskt på en bärbar dator. Han spelade för Internacional och året var 2013.

– Det var Alexander Doni, vår tidigare målvakt i Liverpool, som kom till mig och berättade om Alisson.

– Han sa att han hade en stor potential, att han verkligen skulle bli bra. Han berättade för mig att denna spelare skulle bli något speciellt. 

Achterberg berättar att Alisson stack ut med en gång. Han hade fysiken, spelet med fötterna, lugnet, beslutsfattandet. Listan kunde göras lång.

– Det är också därför som Alisson var intressant för oss. Det är inte detsamma att vara målvakt i exempelvis West Ham som det är att vara det i Liverpool. Här måste målvakterna vara kompletta och kunna allting. 

– Här i Premier League går allt snabbare. När man ser på målvakter runt om i världen är det inte många som fyller alla krav.

Liverpool ville värva målvakten redan 2015, men då hade brasilianaren inget europeiskt pass, vilket innebar att övergången uteblev. Ett år senare blev han klar för Roma och den italienska klubben mötte Liverpool i en träningsmatch.

– Det var då jag berättade för Klopp om honom, säger Achterberg.

När Alisson väl anslöt till Liverpool hade han inga som helst problem att komma tillrätta i spelargruppen, berättar målvaktstränaren.

– Alla tycker verkligen om honom. När du presenterar dig själv genom att spela gitarr och sjunga så kommer du snabbt in i gruppen.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer