Hemligheterna bakom superformen

Bild till nyheten Hemligheterna bakom superformen
Pepijn Lijnders öppnar upp om vad som har gjort att de röda fått en så bra start på säsongen 2019/20.

Liverpool har startat säsongen på allra bästa sätt, de leder Premier League i överlägsen stil och toppar även gruppen i Champions League.

Liverpools assisterande tränar Pep Lijnders berättar i en intervju med Liverpoolfc.com att det finns flera anledningar till den fina formen.

– Vi har fokuserat på att ta en match i taget och inte bry oss om att slå diverse rekord. Som jag ser det så kan man endast uppnå en lång segersvit om alla involverade är dedikerade, säger nederländaren.

– Det gäller för alla, från materialarna, till de sm jobbar på arenan och våra analytiker.

Liverpool har under säsongen vunnit matcher på många olika vis, det har varit en del överkörningar men även en hel del sena vändningar. Huvudfokuset ligger dock på en och samma sak inför alla matcher, menar Lijnders.

– Alla matcherna har haft sin egen historia. Några har vi dominerat från start till mål medan vi vid andra tillfällen tvingats hitta lösningar och överkomma utmaningar. Det har hela tiden handlat om att vara inställda på att jaga motståndarna över hela planen.

– Vi får aldrig lämna någon ensam på planen. Vi måste hjälpa spelaren som pressar motståndaren från alla håll. Att hjälpa en lagkamrat är den enda pressen som en spelare hos oss borde känna.

Jürgen Klopp har vid flertalet tillfällen hyllat spelargruppens mentalitet, en hyllningskör som Lijnders stämmer in i.

– I svåra situationer ger de aldrig upp, de tappar inte tron på vår spelstil. På träning hörs aldrig några klagomål eller bortförklaringar. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer