– Jag hatar landskamper!

Bild till nyheten – Jag hatar landskamper!
Klopp har samma förhållande till landslagspauserna som de flesta av oss supporters.

Spelarna är nu tillbaka på Melwood efter de senaste tio dagarnas ligauppehåll på grund av landslagsspel.

Jürgen Klopp får därmed bara knappt två dygn på sig att förbereda laget till den tuffa bortamatchen mot Crystal Palace på lördag. Han pratade om detta redan efter 3-1-segern mot Man City.

– Ja, eftersom jag hatar landskamper! Ur personlig synvinkel, så hatar jag det bara. Sadio Mané spelade för Senegal i Eswatini. Det är matcher du inte får veta någonting om. Han klev av i paus och du tänker: "Åhhh..." Sådana situationer tar livet av mig, säger Klopp till The Athletic.

– Det handlar inte bara om att du inte vet vad som händer. Vi försöker lista ut vad vi kan göra. Så fort Sadio fick en telefon kunde vi kontakta honom. Men han är spelaren – inte den som organiserar allt runt omkring. Att hantera sådana saker är inte så coolt.

Han erkänner att landslagsuppehållen är en av hans största utmaningar som manager.

– Sista matchen inför ett landslagsbreak är alltid tuff för mig. Domaren blåser av och jag tänker: "Nu sticker dom!" Det är det största problemet i mitt arbetsliv.

– Vet du vilken match jag har värdesatt mest så här långt och kunnat njuta fullt ut? Det var Arsenal i Carabao Cup. Vi låg under med 1-3 och jag tänkte: "Kom igen, inga skador nu, förlora inte med 4-1 eller 5-1, för det skulle inte vara kul." Men så började vi göra mål igen. Det var en match jag kunde njuta av – det är inte många sådana.

– Grabbarna gjorde det till en speciell kväll och jag älskade det. Atmosfären var fantastisk och vi har haft många fina ögonblick på Anfield.

Under landslagsuppehållet har Klopp själv deltagit på ett UEFA-möte för managers och även hunnit med en kortare semester i Cape Town tillsammans med hustrun Ulla. 

På frågan om han har kunnat koppla av, svarar han:

– Jag skulle säga ja. Ulla säger troligen nej.

– Men jag är mycket bättre. Under sommarsemestern, om den är på fyra veckor, så är första veckan tuff och sista veckan tuff – men mitt emellan klarar jag av att koppla av helt.

Källa: James Pearce, The Athletic. Utdrag ur lång intervju.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer