Silva väntar sig "en reaktion" från Liverpool

Bild till nyheten Silva väntar sig "en reaktion" från Liverpool
Fulham-bossen har snackat inför lagens fjärde möte den här säsongen.

Det brukar bli jämna möten när lagen drabbar samman. I ligapremiären i augusti 2022 blev det 2-2 på Craven Cottage och en knapp 1-0-seger till The Reds på Anfield förra våren.

I början av december vann Liverpool ett dramatiskt möte med 4-3 sedan Alexander-Arnold dundrat in segermålet (bild nedan) mot the Kop i slutminuterna.

Sedan har vi de två superjämna semifinalerna i Ligacupen i januari, där det blev 3-2 totalt.

Fulhams manager Marco Silva, 46, är övertygad om att det blir en ny jämn holmgång  på Craven Cottage på söndag, med avspark kl 17:30.

Trent Alexander-Arnold of Liverpool scores the team's first goal from a free kick during the Premier League match between Liverpool FC and Fulham FC...

– Jag är helt säker på att de kommer att visa en reaktion. Alla vet att de kommer från några svaga resultat i Premier League och det var tufft för dem att åka ur Europa League också. Inom loppet av tio dagar har de missat chansen till semifinal och kanske final och dessutom har man tappat tre viktiga poäng, bland annat på Anfield där de sällan förlorar, sa portugisen på fredagens presskonferens.

– Det är därför som jag är säker på att de kommer att slå tillbaka. Den här matchen kommer att kräva ännu mer av oss än om de vunnit de två senaste. Det är så vi har förberett oss, fortsätter Silva.

Med 42 inspelade poäng har Fulham redan räddat PL-kontraktet och ligger på tolfte plats, bara två pinnar upp till Brighton på tionde. Det är topp 10 som hägrar. 

På Craven Cottage är man så gott som alltid starka och har exempelvis besegrat Arsenal, Tottenham och Manchester United.

På de fem senaste har de plockat sju poäng och formen är svårdefinierbar.  Poängförluster mot Sheffield United, Newcastle och Nottingham varvat med 3-0-segern mot Spurs och starka 2-0 borta mot West Ham.

– Vi har gjort bra matcher mot Liverpool tidigare, även om spelet varit lite väl öppet för managers att uppskatta både på Anfield och Craven Cottage. Men det har varit underhållande, menar Silva.

Detta blir också elfte gången som Silva drabbar samman mot Klopp i egenskap av manager för Hull, Watford, Everton och Fulham. Portugisen har avgått med seger en gång, utöver fyra oavgjorda och fem förluster.

Liverpool? Vi måste vinna de sex sista matcherna för att ha en chans på PL-titeln, samtidigt som Man City måste tappa minst två poäng.

Topp 10 just nu

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer